Peste 10.000 de persoane, la Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou de la Suceava - FOTO

Peste 10.000 de persoane au participat, duminică, la Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou de la Suceava, care a început cu o paradă a peste 1.600 de colindători care au prezentat "dansul caprei", "jocul ursului", jocuri cu flăcări, dar şi ”malanca” - o formă de teatru popular cu tentă satirică.

1559 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de persoane, la Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou de la Suceava - FOTO

Peste 10.000 de persoane, la Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou de la Suceava (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Suceveni şi turişti au asistat, pe esplanada din centrul municipiului Suceava, la Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou, la care au participat peste 40 de formaţii de copii şi adulţi din zonele folclorice ale judeţului, dar şi din Iaşi, Neamţ, Botoşani şi chiar Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Festivalul a fost deschis de o paradă a peste 1.600 de urători şi mascaţi, desfăşurată pe artera principală a oraşului, cetele de colindători trecând prin faţa Palatului Administrativ de unde s-au îndreptat spre esplanada din centrul Sucevei unde este amplasată o scenă.

Parada a început cu un grup de colindători din Câmpulung Moldovenesc, cu buciumaşi şi un plug tras de boi. Cetele de urători au prezentat "plugul", "dansul caprei", "jocul ursului", jocuri cu flăcări, dar şi ”malanca” - o formă de teatru popular cu tentă satirică, unde personajele sunt baba şi moşneagul, doctorul, popa, capra şi ciobanul, ursul, cerbul şi negustorul.

Formaţiile vor susţine diverse dansuri şi jocuri cu măşti până seara târziu.

O parte dintre grupurile participante la festival vor participa, în cursul după-amiezii, la acţiuni asemănătoare în Fălticeni şi Liteni.

În această perioadă, spectacole cu urători şi mascaţi se vor organiza în numeroase localităţi din judeţul Suceava, iar în 13 ianuarie se va desfăşura, în comuna Drăguşeni, Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă pe stil vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici