Peste 100 de pompieri pedalează pe străzile Timişoarei pentru a promova voluntariatul

Peste 100 de pompieri, şi nu numai, s-au plimbat cu bicicletele, sâmbătă, la Timişoara, pe un traseu de 12 kilometri, pentru a atrage voluntari în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

160 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de pompieri pedalează pe străzile Timişoarei pentru a promova voluntariatul

Peste 100 de pompieri pedalează pe străzile Timişoarei pentru a promova voluntariatul

Acţiunea “Pe biciclete în promovarea voluntariatului” a fost organizată pentru cel de-al doilea an consecutiv la Timişoara de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

În total, peste 100 de pompieri şi locuitori din Timişoara s-au adunat, sâmbătă, în faţa sediului instituţiei, de unde au plecat într-o plimbare pe două roţi pe un traseu de aproximativ 12 kilometri, punctul final fiind malul râului Timiş.

Şeful ISU Timiş, Lucian Mihoc, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că evenimentul a fost organizat cu scopul promovării activităţilor sportive, dar şi al voluntariatului, în condiţiile în care, din anul 2016, există în cadrul instituţiei un corp al voluntarilor care participă alături de pompieri la intervenţii.

“Suntem la a doua ediţie a acestei campanii de promovare a voluntariatului în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. O altă categorie care din 2016 activează în cadrul inspectoratului nostru, în general pentru ceea ce înseamnă gestionarea situaţiilor de urgenţă, o constituie corpul voluntarilor. Avem undeva la 40 de voluntari care desfăşoară activităţi alături de noi, în special pe partea de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, cât şi partea de prim ajutor. Am mai avea nevoie de voluntari, nu avem un număr maxim, ne dorim cât mai mulţi voluntari, fapt pentru care campaniile de promovare a voluntariatului şi informarea preventivă este o activitate cu caracter continuu. Încercăm, prin acţiuni inedite, să atragem cât mai mulţi voluntari şi, bineînţeles, ne dorim să fie alături de noi”, a afirmat Lucian Mihoc.

Pot deveni voluntari în cadrul ISU Timiş persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici