Peste 120 de automobilişti buzoieni solicită restituirea taxei de primă înmatriculare

Peste 120 de automobilişti buzoieni au depus, în ultimele zile, cereri la filiala locală a ACR, prin care solicită restituirea taxei de primă înmatriculare, unii şoferi fiind nevoiţi să achite în 2007 pentru a-şi înmatricula maşina sume de până la 18.000 de lei.

2 afișări
Imaginea articolului Peste 120 de automobilişti buzoieni solicită restituirea taxei de primă înmatriculare

Peste 120 de automobilişti buzoieni solicită restituirea taxei de primă înmatriculare

Potrivit directorului ACR Buzău, Mariana Giugula, zilnic la sediul instituţiei se prezintă şoferi care consideră "că au fost minţiţi şi furaţi" şi cer să li se înapoieze banii, automobiliştii cerând sprijin juridic pentru a acţiona statul în justiţie. Cei mai mulţi sunt de părere că taxa de primă înmatriculare este ilegală şi vor să dea statul în judecată în speranţa că li se va da dreptate, cu atât mai mult cu cât precedentul s-a creat deja prin câştigarea unui proces intentat Ministerului de Finanţe de către doi cotizanţi din ţară la taxa de primă înmatriculare.

Pentru a veni în sprijinul automobiliştilor care anul trecut au fost nevoiţi să plătească la stat o taxă de primă înmatriculare consistentă, filiala locală a a ACR a organizat o campanie de consiliere juridică a şoferilor nemulţumiţi de decizia Ministerului Finanţelor.

Pentru ca demersurile automobiliştilor să aibă şanse de reuşită, reprezentanţii ACR intenţionează să întreprindă o acţiune comună în instanţă împotriva statului, pentru returnarea taxei de primă înmatriculare.

"În Buzău, sunt şoferi care au plătit şi 170 şi 180 de milioane pentru a-şi înmatricula maşinile. Oamenii ne sună permament, ne întreabă cum îşi pot recupera banii, considerând că au fost furaţi şi minţiţi. Să sperăm că îi vom putea ajuta şi cu această ocazie Guvernul şi Ministerul de Finanţe ne spune şi câţi bani s-au strâns din această taxă şi unde s-au dus aceşti bani", a declarat, joi, directorul Automobil Club Roman, filiala Buzău, Mariana Giugula.

Sursa citată a adăugat că, joi, reprezenzanţii mai multor filiale ACR din ţară se vor întâlni la Bucureşti pentru a stabili un termen limită până la care şoferii nemulţumiţi de taxa de primă înmatriculare pot depune dosarele pentru returnarea sumelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici