Peste 15.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, la 23 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca

Peste 15.000 de pelerini s-au rugat miercuri la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, "sfântul neîncoronat al Ardealului", fiind oficiate manifestări religioase pentru a marca 23 de ani de la moartea acestuia.

3052 afișări
Imaginea articolului Peste 15.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, la 23 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca

Peste 15.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, la 23 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Pelerinii au început să sosească încă de marţi după-amiază la Mănăstirea Prislop, numărul celor care au mers la mormântul părintelui Arsenie Boca ajungând atunci la câteva sute.

Miercuri, oamenii au ascultat slujba oficiată de un sobor de preoţi şi apoi au stat la rândul format în apropierea mormântului părintelui Arsenie Boca pentru a se închina.

George Cazangiu a venit din Sibiu, împreună cu soţia şi băieţelul de doi ani, să spună o rugăciune la mormântul părintelui Arsenie Boca.

"Ne-am rugat pentru sănătate. Am citit despre părinte, însă până acum nu am ajuns la mormântul său, deşi ne dorim de foarte mult timp să o facem. Trebuie să crezi şi te va ajuta", a spus George Cazangiu.

"Peste 15.000 de pelerini s-au rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca. Atmosfera a fost una de linişte şi calm, oamenii înţelegând că trebuie să păstreze ordinea la Mănăstirea Prislop", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu.

Miercuri s-au împlinit 23 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist.

Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii îl consideră "sfântul neîncoronat al Ardealului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici