Peste 170 de străini aflaţi ilegal în România, depistaţi anul acesta în Capitală

Peste 170 de străini aflaţi ilegal în România au fost depistaţi anul acesta, în Capitală, de poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

64 afișări
Imaginea articolului Peste 170 de străini aflaţi ilegal în România, depistaţi anul acesta în Capitală

Peste 170 de străini aflaţi ilegal în România, depistaţi anul acesta în Capitală (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"În cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini, poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au depistat, de la începutul acestui an, 174 de străini în situaţii ilegale, pe raza Capitalei", se precizează în comunicat.

Ultimii străini depistaţi sunt doi turci, de 28 şi, respectiv, 57 de ani, care au fost identificaţi luni.

"În urma verificărilor efectuate s-a constat că pe numele unuia dintre aceştia, Serviciul de Imigrări al judeţului Ilfov a emis, anterior, o decizie de returnare de pe teritoriul României pe care nu a respectat-o. Urmare a celor constatate, poliţiştii au luat măsura îndepărtării sub escortă şi l-au condus la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă. Totodată, la ieşirea din ţară i-a fost instituit şi consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă de şase luni", se mai arată în comunicat.

Pe numele celui de-al doilea cetăţean turc a fost emisă o decizie de returnare prin care acesta este obligat să părăsească România în termen de 15 zile. Acelaşi cetăţean străin a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări anunţă că va continua, prin structurile sale teritoriale, acţiunile de combatere a şederii ilegale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici