Peste 2.000 de oameni s-au rugat la un portret al lui Arsenie Boca despre care se spune că plânge - FOTO

Peste 2.000 de credincioşi din ţară s-au rugat, în ultimele două zile, la un portret al părintelui Arsenie Boca despre care se spune că plânge, aflat într-o troiţă din satul vasluian Puşcaşi, reprezentanţii bisericii afirmând că tabloul va fi expertizat pentru a se vedea dacă este "o minune".

1816 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de oameni s-au rugat la un portret al lui Arsenie Boca despre care se spune că plânge - FOTO

Peste 2.000 de oameni s-au rugat la un portret al lui Arsenie Boca despre care se spune că plânge (Imagine: Theodor Istrate/Mediafax Foto)

Un tablou care îl înfăţişează pe părintele Arsenie Boca, aflat într-o troiţă din curtea unui localnic din Puşcaşi, judeţul Vaslui, a devenit loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi din întreaga ţară, după ce s-a răspândit informaţia că din ochiul stâng al călugărului ar curge lacrimi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numai în cursul zilelor de duminică şi luni, pe la troiţa unde localnicii spun că s-ar întâmpla un miracol s-au perindat, potrivit poliţistului din comuna Puşcaşi, peste 2.000 de oameni din judeţul Vaslui, dar şi din Iaşi, Braşov, Suceava, Bucureşti şi Bacău.

"Eu am fost prima care am văzut cum îi şiroiau lacrimi din ochi, a doua zi după Sfântul Gheorghe, în timp ce mă rugam în troiţă. M-am dus repede la o vecină să-i dau de veste, însă mi-a spus că sunt nebună. Abia apoi, când a venit şi ea, s-a convins că ceea ce am văzut eu este adevărat", a declarat Veronica Rusu, localnica în curtea căreia se află troiţa.

Un credincios care a venit de la zeci de kilometri distanţă pentru a se ruga crede că este o "minune a lui Dumnezeu".

"Am venit să mă rog, la cei 75 de ani ai mei, pentru sănătatea mea şi a copiilor. Cred că este minunea lui Dumnezeu", a afirmat Alexa Bulai.

Un localnic care asista de pe margine la mulţimea de oameni veniţi să se roage la portret crede însă că este "ceva suspect".

"Este o problemă de gândit cu această icoană care plânge, ceva suspect. Dumnezeu ştie ce o fi. A fost preotul de aici, de la noi din sat şi a spus că o să o ducă la o expertiză să vadă dacă este adevărată minunea", a spus Vasile Macovei.

Printre cei care s-au rugat la tabloul care îl înfăţişează pe Arsenie Boca au fost şi copii, dar şi persoane cu handicap.

În cursul după-amiezii de luni a ajuns la Puşcaşi şi protopopul de Vaslui, care a intrat în troiţă, s-a uitat şi apoi a plecat, fiind foarte reţinut în declaraţii.

"Acel tablou care-l înfăţişează pe călugărul Arsenie Boca va fi evaluat de o comisie. Dacă este o minune, atunci va exista şi de acum încolo", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, protopopul de Vaslui, Adrian Chirvase.

Tabloul care îl înfăţişează pe călugărul Arsenie Boca a ajuns în troiţa din Puşcaşi în ziua de Sfântul Gheorghe, în 23 aprilie, după ce fusese cumpărat de către un localnic, cu ceva timp în urmă, de la Mănăstirea Lainici, judeţul Gorj.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici