Peste 2.000 de români merg la schi în staţiunea Ischgl. Vezi alte locuri preferate de români în vacanţa de iarnă - GALERIE FOTO

Peste 2.000 de români îşi vor petrece în acest an vacanţa de iarnă în staţiunea austriacă Ischgl, cu 10% mai mulţi decât în sezonul de iarnă 2009/2010, estimează Oficiul de Turism al Austriei, care apreciază că în ultimii trei ani numărul înnoptărilor turiştilor români a crescut de 17 ori.

211 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de români merg la schi în staţiunea Ischgl. Vezi alte locuri preferate de români în vacanţa de iarnă - GALERIE FOTO

Peste 2.000 de români merg la schi în staţiunea austriacă Ischgl

Anul trecut, în sezonul de iarnă 1.880 de români au venit în Ischgl, staţiune situată la 90 de kilometri de Innsbruck.

Potrivit Oficiului de Turism al Austriei, în anii anteriori mulţi români mergeau în alte staţiuni austriece, Galtur şi Kappl, în special familii de turişti, cele două destinaţii fiind apropiate de Ischgl. În ultimii trei ani însă numărul nopţilor de cazare pentru turiştii români în Ischgl a crescut de 17 ori.

"Probabil că iniţial românii considerau Ischgl o destinaţie mai scumpă decât alte staţiuni apropiate şi ulterior au aflat că preţurile sunt apropiate. Astfel, dacă în sezonul de iarnă 2007/2008 în Ischgl erau înregistrate 743 de înnoptări ale românilor, anul trecut numărul acestora a crescut la 12.709", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul pentru România al Oficiului de Turism al Austriei, Gabriele Lenger.

Ea a adăugat că 94% din totalul turiştilor care îşi petrec vacanţele de iarnă în Ischgl sunt străini, iar românii reprezintă aproape 1%.

Anul trecut, cea mai solicitată destinaţie austriacă a fost Viena, care a înregistrat 125.930 de înnoptări ale turiştilor români. Următoarele clasate au fost destinaţiile Kaprun (peste 24.000 de înnoptări), Zell am See (peste 23.600) şi Solden (23.900), potrivit datelor furnizate de Oficiul de Turism al Austriei.

În Austria, românii preferă să se cazeze la hoteluri de 3, 4 şi 5 stele (58% dintre turişti), 1-2 stele (16%) şi apartamente (13%). Din numărul total al românilor, 60% aleg servicii cazare cu mic dejun inclus.

"Românii şi-au schimbat preferinţele cu privire la perioada de vacanţă. Dacă înainte mergeau la schi de Crăciun sau Revelion, acum optează mai mult pentru sejururi în ianuarie, când preţurile sunt mult mai mici. Iarna trecută am avut scăderi de peste 11%, însă acest sezon se arată mai optimist, sperăm să înregistrăm creşteri. Românii încă preferă să meargă la schi în destinaţii cunoscute, majoritatea foarte scumpe", a afirmat Lenger.

Potrivit Oficiului de Turism, în sezonul de iarnă un român cheltuieşte în medie 129 de euro pe zi pentru servicii de cazare, masă şi transport în staţiune.

"Suma nu include transportul către Austria şi este mult mai mare faţă de destinaţii precum Polonia, Ungaria sau Republica Cehă. Ca durată medie a sejurului, anul trecut media pentru toate destinaţiile austriece a fost de peste trei zile pentru turiştii români şi peste patru zile pentru străini. În Ischgl, turiştii aleg în medie un sejur de peste şase zile", a spus Lenger.

În Ischgl un lift pass costă 40 de euro pe zi, iar pentru cinci zile tariful este de 173 de euro în sezon de vârf, respectiv peste 155 de euro pentru celelalte perioade. Pentru închirierea echipamentului de schi turiştii plătesc între 40 şi 46 de euro pe zi sau între 167 şi 194 de euro pentru cinci zile.

În Ischgl, sezonul de schi a început pe 27 noiembrie şi se va încheia pe 30 aprilie. În ultimii ani, în staţiune au fost investiţi peste 30 milioane de euro în infrastructură şi alte servicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici