Peste 20 de autovehicule, achiziţionate de Jandarmeria Română, cu finanţare elveţiană

Jandarmeria Română a primit, joi, 21 de autovehicule, în valoare de aproape 1,9 milioane de franci elveţieni, care au fost achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare elveţiană şi care vor fi distribuite structurilor de jandarmerie montană.

215 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de autovehicule, achiziţionate de Jandarmeria Română, cu finanţare elveţiană

Peste 20 de autovehicule, achiziţionate de Jandarmeria Română, cu finanţare elveţiană (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Astăzi, 19 decembrie a.c., (...) la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa domnului Thomas Stauffer, şeful Biroului Contribuţiei Elveţiene pentru România, a avut loc recepţia oficială a autovehiculelor achiziţionate în cadrul proiectului Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Jandarmeria Română.

Prezent la recepţia celor 21 de autovehicule, primul adjunct al şefului Statului Major al Jandarmeriei, Ovidiu Vasilică, a declarat că vehiculele - 12 autospeciale 4x4, opt UTV-uri şi un snow mobil - vor ajunge la mai multe posturi de jandarmerie montană şi "vor asigura un necesar imediat de intervenţie în mediul montan al structurilor de jandarmerie, fiind prevăzute cu accesorii specializate pentru deplasarea pe teren accidentat greu accesibil, atât în condiţii de iarnă, cât şi de vară, pentru salvarea şi transportarea persoanelor”.

Cele 21 de autovehicule urmează să ajungă la jandarmii montani din Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Hunedoara, Suceava, Maramureş, Harghita şi Centrul de Jandarmi Montan Sinaia.

La 7 septembrie 2010, la Berna a fost încheiat Acordul-Cadru între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

Acest proiect beneficiază de finanţare elveţiano-română în valoare de 1.882.352,94 de franci elveţieni, din care 1.600.000 reprezintă contribuţie elveţiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici