Peste 200.000 de cadre didactice, în grevă de avertisment

Peste 200.000 de cadre didactice au intrat, luni, în grevă de avertisment de două ore, protestând faţă de decizia Guvernului de a amâna până în aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

98 afișări
Imaginea articolului Peste 200.000 de cadre didactice, în grevă de avertisment

Peste 200.000 de cadre didactice, în grevă de avertisment (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La greva de avertisment de luni participă peste 200.000 de cadre didactice afiliate la federaţiile Alma Mater, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN).

Sindicaliştii Federaţiei "Spiru Haret" au organizat o grevă de avertisment în urmă cu o săptămână. Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a anunţat că membrii afiliaţi la federaţia pe care o reprezintă nu au organizat, luni, o altă grevă de avertisment, alături de celelalte trei federaţii din educaţie.

Cele patru federaţii au anunţat că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat din 18 noiembrie.

Totodată, sindicaliştii din educaţie pichetează Palatul Parlamentului, cerând respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care majorarea cu 50 la sută a salariilor din învăţământ a fost amânată până în aprilie 2009, senatorii urmând să dea, luni, un vot final la acest act normativ.

Pichetul de protest al sindicaliştilor afiliaţi la federaţiile Alma Mater, "Spiru Haret" FSLI şi FEN a început în jurul orei 11.00, aceştia solicitând parlamentarilor să respingă OUG referitoare la amânarea majorării salariilor din învăţământ.

Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a declarat, luni, că este convinsă că senatorii vor respinge OUG de amânare până în aprilie 2009 a majorării cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice şi speră ca decizia de marţi a Curţii Constituţionale să fie una favorabilă profesorilor.

Comisiile reunite de muncă şi învăţământ din Senat au adoptat, luni, un raport de respingere a OUG privind amânarea măririlor salariale din educaţie, cu 14 voturi "împotrivă" şi 3 voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici