Peste 200 de utilaje de deszăpezire de la Drumuri Naţionale Craiova acţionează în cinci judeţe

Angajaţii Regionalei de Drumuri Naţionale Craiova au intervenit, marţi dimineaţă, cu peste 200 de utilaje în judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi, directorul Ştefan Stoica afirmând că circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale, fără a fi semnalate "probleme majore".

129 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de utilaje de deszăpezire de la Drumuri Naţionale Craiova acţionează în cinci judeţe

Peste 200 de utilaje de deszăpezire de la Drumuri Naţionale Craiova acţionează în cinci judeţe (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Directorul Regionalei de Drumuri Naţionale (RDN) Craiova, Ştefan Stoica, a declarat, marţi, că lucrătorii unităţii au intervenit pe drumurile naţionale din Gorj, Mehedinţi şi Dolj încă de luni seară.

"S-a intervenit pe reţeaua de drumuri naţionale din Oltenia încă de ieri seară (luni - n. r.). Pe drumurile din Gorj şi Mehedinţi am intervenit de la ora 17.00, iar în Dolj, în zona Pieleşti, de la ora 19.00. Nu sunt probleme pe drumurile naţionale din Regionala Oltenia", a declarat Ştefan Stoica.

Directorul RDN Craiova susţine că nu au fost semnalate "probleme majore" pe drumurile naţionale din cele cinci judeţe ale Olteniei - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt - pe care unitatea le administrează.

Regionala de Drumuri Naţionale are pregătite, conform directorului Ştefan Stoica, un număr de 370 de utilaje, dintre care 268 sunt închiriate, 24.575 tone de nisip şi 14.760 tone de sare.

"Avem 102 utilaje proprii, restul sunt închiriate de la societăţi din cele cinci judeţe ale Olteniei. Este un contract multianual, iar licitaţia a avut loc în 2008. Nu avem probleme de intervenţie pe drumuri, utilajele fiind suficiente ca şi materialul antiderapant", a declarat Ştefan Stoica.

Cele mai multe utilaje sunt arondate judeţului Vâlcea, respectiv 87, dintre care 61 sunt închiriate, urmează Dolj cu 84 de utilaje, din care 63 sunt închiriate, Gorj cu 72 utilaje, dintre care 53 închiriate, Olt cu 65 de utilaje, dintre care 42 închiriate, şi Mehedinţi cu 62 utilaje, dintre care 49 închiriate.

Regionala de Drumuri Naţionale administrează în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj aproximativ 2.100 kilometri de drumuri naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici