Peste 3,3 milioane de elevi revin la şcoală din vacanţa de Paşti

Cei peste 3.300.000 de elevi din învăţământul preuniversitar revin din vacanţa de primăvară prilejuită de sărbătorile pascale, conform ordinului ministrului Educaţiei privind anul şcolar 2008-2009.

30 afișări
Imaginea articolului Peste 3,3 milioane de elevi revin la şcoală din vacanţa de Paşti

Peste 3,3 milioane de elevi revin la şcoală din vacanţa de Paşti

Vacanţa de primăvară prilejuită de sărbătorile pascale, a fost între sâmbătă, 11 aprilie, până luni, 20 aprilie.

Cursurile semestrului al II-lea vor fi reluate marţi şi se vor termina vineri, 12 iunie, vacanţa de vară fiind cuprinsă între 13 iunie şi 13 septembrie 2009.

Pentru clasa a XI-a de liceu - anul de completare, respectiv clasa a XI-a de liceu - filiera tehnologică şi ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, cu una mai mult decât celelalte clase. Astfel, ultimele două săptămâni de cursuri pentru aceste clase, 15 - 26 iunie, sunt stagii de practică.

Tezele cu subiect unic (sesiunea principală) din semestrul al II-lea al anului şcolar 2008-2009 se susţin, în intervalul 29 aprilie- 21 mai. prilie 2009, conform Ordinului ministrului cu privire la organizarea şi desfăşsurarea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII- a, în anul şcolar 2008-2009.

Astfel, prima probă cea la Limba si literatura maternă - 29 aprilie 2009, Limba si literatura romana - 5 mai 2009, Matematica - 13 mai 2009, iar Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a ) - 21 mai 2009.

Înscrierile la examenul naţional de bacalaureat au loc în intervalul 1-8 mai, iar probele se vor desfăşura între 22 iunie şi 2 iulie.

Şi studenţii au avut o minivacanţă de Paşti, dar aceasta a fost stabilită de către conducerea fiecărei facultăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici