Peste 38 de kilograme de opiu, descoperite ascunse în două grătare metalice, la Calafat

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Calafat au decsoperit ascunse în două grătare metalice dintr-un camion peste 38 de kilograme de opiu.

587 afișări
Imaginea articolului Peste 38 de kilograme de opiu, descoperite ascunse în două grătare metalice, la Calafat

În noaptea de duminică spre luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc de 53 de ani, aflat la volanul unui camion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, peşte, încărcat din Turcia pentru societăţi din Franţa şi Italia.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în lăzile de depozitare ale remorcii, 480 de pachete cu ţigări, care aveau aplicate timbre fiscale de Turcia, potrivit unui comunicat al Poliţiei de frontieră.

De asemenea, pe şasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare, au fost descoperite două grătare din metal. Acestea erau prevăzute cu câte un spaţiu de colectare, închis ermetic prin sudare.

Existând suspiciunea că în acele spaţii s-ar putea afla bunuri interzise, poliţiştii de frontieră au procedat la desfacerea acestora. Astfel, s-a constatat faptul că fiecare cutie conţine câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanţă solidă de culoare maronie, posibil opiu, în cantitate totală de 38,6 kilograme.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro, susţin poliţiştii. Substanţa va fi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT şi BCCO Craiova pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Şoferul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici