Peste 400 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi în august şi septembrie

Peste patru sute de angajaţi ai Combinatului Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi, în lunile august şi septembrie, din cauza lipsei comenzilor, aceştia urmând să primească trei salarii compensatorii.

354 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi în august şi septembrie

Peste 400 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi în august şi septembrie (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Liderul de sindicat din cadrul Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, marţi, că sindicaliştii au cerut în instanţă anularea deciziei de disponibilizare colectivă, dar au primit termen pentru prima înfăţişare abia în luna noiembrie.

"În luna iunie au plecat în şomaj primii 308 angajaţi de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii, după ce acţionariatul rus a decis disponibilizarea colectivă a unui număr de 799 de persane pe fondul lipsei de comenzi. Începând cu 20 august vor fi trimişi în şomaj alţi 250 de angajaţi, iar din 5 septembrie alţi 188. Toţi cei disponibilizaţi primesc câte trei salarii compensatorii. Noi am cerut în instanţă anularea deciziei de disponibilizare colectivă, dar s-a stabilit luna noiembrie ca termen pentru prima înfăţişare. Până atunci vor fi plecat toţi", a spus Pascu.

Potrivit acestuia, în pofida unor întâlniri între acţionariatul rus, sindicat şi autorităţile judeţene, nu a fost găsită nicio soluţie de redresare economică a Combinatului Mechel Câmpia Turzii, astfel încât să fie evitate disponibilizările.

"La Mechel Câmpia Turzii se lucrează în regim de avarie. Au mai rămas cam o mie de angajaţi”, a spus liderul de sindicat.

Conducerea Mechel Câmpia Turzii anunţase, în luna martie, că va trimite în şomaj 799 de persoane, începând cu luna iunie.

Grupul rus Mechel deţine 86,56% din acţiuni companiei din Câmpia Turzii. Grupul a intrat pe piaţa românească în 2002 şi mai deţine combinatele Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Printre acţionarii Mechel Câmpia Turzii se mai regăsesc SIF Banat-Crişana (SIF1), cu 11,11% din titluri şi AVAS, cu 1,02%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici