Peste 400 de focare de pestă porcină africană sunt active în ţară

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că vineri în ţară sunt active 407 focare de pestă porcină africană.

186 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de focare de pestă porcină africană sunt active în ţară

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, sunt afectaţi 104.408 porci.

În ultima săptămână au fost înregistrate 25 de noi focare, 7 în Sălaj, către 3 în Cluj şi Satu Mare, câte două în Bihor, Buzău, Mureş, şi câte unul în Arad, Botoşani, Braşov, Sibiu, Tulcea şi Vaslui.

De asemenea, în acelaşi interval au fost stinse 19 focare.

De la prima semnalare a prezenţei virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 5362 cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici