Peste 400 de infracţiuni economice, constatate de Poliţie în ultima săptămână

Peste 400 de infracţiuni economice au fost constatate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în perioada 5-11 februarie, 37 de persoane fiind cercetate în 28 de dosare în care prejudiciul depăşeşte 200.000 de lei, a anunţat, sâmbătă, Poliţia Română.

225 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de infracţiuni economice, constatate de Poliţie în ultima săptămână

Peste 400 de infracţiuni economice, constatate de Poliţie în ultima săptămână (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână poliţiştii de la investigarea fraudelor au confiscat peste 500.000 de ţigări, în valoare de aproximativ 47.354 de euro, au aplicat peste 140 de amenzi în valoare totală de peste 100.000 de lei şi au constatat 401 infracţiuni economice.

În urma descinderilor, percheziţiilor, raziilor şi controalelor făcute în ultima săptămână de către poliţişti, cele mai frecvente infracţiuni descoperite au fost: evaziunea fiscală (66), înşelăciunile în relaţiile comerciale (63), fals în înscrisuri (87), infracţiuni la Legea 59/1934 asupra cecului (39), iar 37 de persoane sunt cercetate în 28 de dosare, faptele comise având urmări grave prin cuantumul prejudiciului (peste 200.000 lei) sau al numărului mare de persoane implicate.

Astfel, au fost întocmite dosare penale pe numele a doi administratori ai unei firme din Capitală, pentru infracţiunea de împrumut sub orice formă, direct sau printr-o persoană interpusă, de la societatea pe care o administrează. Cele două persoane au fost depistate de către organele de control ale Gărzii Financiare Bucureşti având înregistrate în conturile de casă şi avansuri de trezorerie sume de bani care nu au putut fi justificate cu documente legale, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.363.439 de lei.

De asemenea, ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Sector 2 Bucureşti au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 58 de ani, acuzat de evaziune fiscală. În calitate de administrator al unei firme cu sediul în Bucureşti, bărbatul a evidenţiat, fără a vira în termenul legal la bugetul de stat, suma de 618.768,18 de lei, reprezentând CAS, CASS, fondul de şomaj, impozitul pe venitul din salarii, impozitul pe profit şi T.V.A.

Tot pentru evaziune fiscală este cercetat şi administratorul unei societăţi comerciale din Capitală care, în perioada ianuarie - martie 2009, a reţinut de la salariaţii firmei pe care o administrează CAS, CASS, fondul de şomaj şi impozitul pe venitul din salarii, fără a le vira în termenul legal la bugetul de stat. Prejudiciul total, în sumă de 225.493 de lei, a fost recuperat, menţionează Poliţia Română.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală pe numele unui bărbat din Craiova care în cursul anului 2008, în calitate de administrator al unei firme, nu a înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale derulate. Astfel, bărbatul este suspectat de crearea la bugetul de stat a unui prejudiciu estimat la 300.000 de lei. Întrucât bărbatul se sustrăgea cercetărilor, au fost solicitate şi obţinute de la Judecătoria Craiova două autorizaţii de percheziţie domiciliară la locuinţa acestuia din Craiova, precum şi la sediul societăţii.

În judeţul Braşov, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală pe numele unui bărbat acuzat de un prejudiciu de peste 725.000 de lei, prin nedeclararea T.V.A. aferentă unor operaţiuni comerciale. Bărbatul este suspectat că, în perioada 2008-2009, a vândut mai multor persoane imobile (clădiri noi) pe care le-a construit, efectuând în acest mod operaţiuni pentru care avea obligaţia să se declare plătitor de T.V.A. Astfel, în perioada 2008 - 2009, bărbatul a încheiat 24 de contracte de vânzare-cumpărare, obţinând venituri de 3.820.821 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici