Peste 5.800 truse de prim ajutor, distribuite gratuit locatarilor din blocuri cu bulină - proiect CGMB

Peste 5.800 truse de prim ajutor ar putea fi distribuite în mod gratuit locatarilor imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

323 afișări
Imaginea articolului Peste 5.800 truse de prim ajutor, distribuite gratuit locatarilor din blocuri cu bulină - proiect CGMB

Peste 5.800 truse de prim ajutor, distribuite gratuit locatarilor din blocuri cu bulină - proiect CGMB

Conform proiectului luat în discuţie vineri, majoritatea persoanelor care locuiesc în imobile încadrate în clasa I de risc seismic sunt vârstnice, cu posibilităţi reduse de procurare a kiturilor de supravieţuire.

Tocmai de aceea, pentru a veni în sprijinul acestor locuitori ai Capitalei, este necesară distribuirea gratuită a truselor de prim-ajutor. Aceste truse ar urma să conţină un minim de materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în caz de cutremur: produse şi echipamente de strictă necesitate cu care persoanele prinse sub dărâmături pot supravieţui câteva zile (apă, harnă), dar şi bandaje, medicamente, dezinfectanţi.

De asemenea, trusele ar urma să conţină mijloace de informare (radio cu dinam), dar şi fluier, lanternă, baton luminos, astfel încât aceste persoane să poată semnaliza faptul că sunt sub dărâmături.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici