Peste 60 de candidaţi din judeţe, cu medii între 9,50 şi 10 la înscrierea într-un liceu din Capitală

Peste 60 de elevi din judeţe au medii între 9,50 şi 10 la înscrierea într-un liceu din Capitală, cei mai mulţi fiind din Giurgiu, dar sunt şi trei candidaţi din Ilfov cu medii între 4 şi 4,50, a declarat vicepreşedintele Comisiei de admitere, Ştefan Pacearcă, la finalul primei zile de înscriere.

42 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de candidaţi din judeţe, cu medii între 9,50 şi 10 la înscrierea într-un liceu din Capitală

Peste 60 de candidaţi din judeţe, cu medii între 9,50 şi 10 la înscrierea într-un liceu din Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"În prima zi de înscriere a elevilor din judeţe la admitere într-un liceu din Capitală au fost rezolvate 815 dosare. Cei mai mulţi înscrişi, respectiv 432, provin din judeţul Ilfov, dar sunt şi elevi din alte judeţe decât cele limitrofe, cum ar fi Buzău, Suceava şi Călăraşi", a spus, joi seară, vicepreşedintele Comisiei de admitere de la Şcoala "Sfinţii Voievozi" din Bucureşti, unde funcţionează centrul special pentru elevii din provincie.

Potrivit lui Ştefan Pacearcă, 61 de candidaţi au medii cuprinse între 9,50 şi 10, 118 au medii între 8,50 şi 9, iar 115 între 7,50 şi 8.

În prima zi de înscrieri, cu cele mai mari medii de admitere au venit elevii din judeţul Giurgiu, 22 dintre aceştia având medii între 9,50 şi 10, 27 între 9 şi 9,50, iar 28 între 8,50 şi 9. Din judeţul Călăraşi sunt patru candidaţi cu medii între 9,50 şi 10, iar din Ilfov sunt 18 elevi cu aceste medii, a mai spus vicepreşedintele Comisiei de admitere.

"Cele mai multe medii între 5 şi 5,55 au fost înregistrate în rândul elevilor din Ilfov - 21 de cazuri - şi tot din acest judeţ provin şi trei absolvenţi cu medii cuprinse între 4 şi 4,50. Probabil că şi pentru aceştia se va găsi un loc într-o unitate de învăţământ din Capitală", a precizat Ştefan Pacearcă.

Potrivit acestuia, vineri, a doua zi de înscrieri, va fi una la fel de aglomerată. "Vineri va fi o zi foarte aglomerată, poate chiar mai aglomerată decât cea de astăzi. Asta pentru că vor continua înscrierile pentru admiterea într-un liceu din Capitală şi, totodată, elevii care s-au înscris joi vor veni vineri să verifice datele introduse în calculator", a adăugat Ştefan Pacearcă.

Înscrierile pentru admiterea în liceu au început joi şi se vor desfăşura până în 24 iunie. Pentru candidaţii proveniţi din alte judeţe, care doresc admiterea în unităţile de învăţământ liceal din Bucureşti, Comisia de admitere a Capitalei a organizat un centru special de înscriere, la Şcoala "Sfinţii Voievozi", din Sectorul 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici