Peste 600 de foşti membri ai Centrului Creştin al Rromilor au înfiinţat o nouă organizaţie

Peste 600 de foşti membri ai Centrului Creştin al Rromilor, condus de Regele Cioabă, au pus bazele Asociaţiei Social-Democrate a Rromilor Ardeleni, organizaţie care va fi un concurent al Partidei Rromilor Pro Europa.

122 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de foşti membri ai Centrului Creştin al Rromilor au înfiinţat o nouă organizaţie

Regele Cioabă (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Asociaţiei, Matei Lăcătuş, a declarat, marţi, că a decis să plece, împreună cu toţi membrii Centrului Creştin al Rromilor Bistriţa-Năsăud, şi să facă o altă organizaţie, deoarece au fost obligaţi să candideze pe listele altor partide şi nu au primit niciun ajutor din partea Regelui Cioabă.

"Regele Cioabă nu ne-a oferit niciodată nimic. Treaba lui dacă se supără. Eu le-am spus celor care au fost cu mine în Centrul Creştin al Rromilor că vreau să fac altă organizaţie şi ei au zis că vin cu mine. Nu suntem doar din Bistriţa. Vom avea şi membri din Cluj, din Gherla şi din alte oraşe din Transilvania. Asociaţia este făcută după statutul UDMR şi va fi un concurent pentru Partida Rromilor Pro Europa (PRPE). Nu ştiu încă dacă vom candida la alegerile parlamentare", a spus Matei Lăcătuş.

El a precizat că organizaţia sa nu are încă statut juridic, dar este pe cale să îl obţină de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, care a inclus pe ordinea de zi a şedinţelor din 11 august a.c. şi solicitarea organizaţiei de a obţine personalitate juridică.

Matei Lăcătuş a deţinut, în urmă cu mai mulţi ani, funcţia de preşedinte al Partidei Rromilor filiala Bistriţa-Năsăud, dar a părăsit formaţiunea din cauza unor divergenţe cu deputatul Nicolae Păun, liderul naţional al Partidei.

Contactat telefonic, actualul lider judeţean al Partidei Rromilor Pro Europa, Emil Neia Lăcătuş, a declarat că înfiinţarea Asociaţiei Social-Democrate a Rromilor Ardeleni nu îl îngrijorează.

"Toată lumea ştie ce face Matei. A trecut de la noi la Regele Cioabă. Are un spaţiu închiriat în Piaţa Mică din Bistriţa şi nu vrea să plăatească chirie pentru el, aşa că, primarul Bistriţei fiind social-democrat, şi-a făcut şi Matei Asociaţia Rromilor Social-Democraţi. Poate că dacă era liberal, şi asociaţia era liberală. Are interese personale şi de-asta îşi face el organizaţii, dar liste nu va putea depune. ONG-urile sunt pentru proiecte, să le facă şi noi ne bucurăm, că este nevoie", a declarat Emil Neia Lăcătuş.

Liderul judeţean al Partidei Rromilor Pro Europa a spus însă că se îndoieşte că numărul membrilor asociaţiei pe care o conduce Matei Lăcătuş este atât de mare. El spune că nu s-a înregistrat nicio plecare din PRPE în ultimul timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici