Peste 8.000 de persoane sunt aşteptate la marşul de Ziua Libertăţii Secuilor, la Târgu Mureş

Peste 8.000 de persoane sunt aşteptate, duminică, la marşul dedicat Zilei Libertăţii Secuilor, eveniment organizat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), la Târgu Mureş. La finalul lui se va citi o petiţie privind viitorul Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1989 afișări
Imaginea articolului Peste 8.000 de persoane sunt aşteptate la marşul de Ziua Libertăţii Secuilor, la Târgu Mureş

Peste 8.000 de persoane sunt aşteptate la marşul de Ziua Libertăţii Secuilor, la Târgu Mureş

Marşul organizat, duminică, de Consiliul Naţional Secuiesc, va porni, la ora 16.00, de la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, către piaţa centrală a oraşului şi se va opri în faţa Prefecturii, unde se va citi o petiţie privind viitorul Ţinutului Secuiesc, pe care o delegaţie formată din 10 reprezentanţi o va înmâna, apoi, prefectului.

”La ora 16.00 ne întâlnim la Monumentul Secuilor Martiri şi de acolo, conform tradiţiei, cum s-a întâmplat şi anii trecuţi, vom merge până în faţa prefecturii, iar o comisie formată din zece persoane vom înainta o petiţie către Guvernul României. Este o petiţie privind viitorul Ţinutului Secuiesc”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Iszák Balázs, preşedintele CNS.

Acesta a precizat că în acest an estimează o participare mai mare a secuilor la acest marş, la eveniment fiind aşteptate peste 8.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici