Peste 800 de tone de alge, strânse în ultimele 48 de ore de pe litoralul românesc

Peste 800 de tone de alge au fost strânse, în ultimele 48 de ore, de pe plajele litoralului românesc de către lucrătorii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral.

84 afișări
Imaginea articolului Peste 800 de tone de alge, strânse în ultimele 48 de ore de pe litoralul românesc

Peste 800 de tone de alge, strânse în ultimele 48 de ore de pe litoralul românesc (Imagine din arhivă; Adrian Pogingeanu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, a declarat că au fost strânse 315 tone de alge din Mamaia, 82 de tone din Eforie şi 465 de tone de pe plajele din sudul litoralului în ultimele două zile.

"În urma monitorizării liniei ţărmului, în această dimineaţă (n.r. - vineri) nu s-au constatat depuneri noi de alge pe ţărm. DADL va monitoriza în continuare linia ţărmului şi va interveni în caz de înflorire algală masivă", a afirmat Cătălin Anton.

La începutul acestei săptămâni, DADL strânsese de pe plajele de pe litoral aproximativ 1.500 de tone de alge.

Potrivit lui Cătălin Anton, de la începutul anului au fost strânse peste 18.000 de tone de alge de pe litoral, în timp ce anul trecut, până la 1 august, fuseseră strânse 14.000 de tone de alge.

Purtătorul de cuvânt al DADL a explicat că algele nu sunt dăunătoare pentru sănătatea turiştilor, ci doar creează disconfort acestora.

Cătălin Anton a mai spus că angajaţii instituţiei vor interveni în fiecare seară pentru strângerea algelor de pe litoral în cazul în care situaţia o va impune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici