Peste o mie de persoane, la maratonul de ciclism cross-country "Prima Evadare"

Peste o mie de persoane s-au întrecut la maratonul de ciclism cross-country "Prima Evadare" organizat duminică, pe un traseu de 55 de kilometri, startul competiţiei fiind dat din faţa Academiei de Poliţie din Băneasa de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

181 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de persoane, la maratonul de ciclism cross-country "Prima Evadare"

Peste o mie de persoane, la maratonul de ciclism cross-country "Prima Evadare" (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Cei peste o mie de participanţi înscrişi care au luat startul din faţa Academiei de Poliţie au avut de parcurs o distanţă de aproximativ 55 de kilometri, prin păduri şi drumuri de ţară, punctul de sosire fiind pe malul lacului Snagov, în interiorul unui complex de agrement.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat, cu această ocazie, importanţa amenajării unei piste pentru biciclişti care să ajungă până la Zoo Băneasa.

"Este o mare bucurie să văd câţi oameni au venit aici, astăzi, în ciuda vremii, iar acest lucru ne obligă şi pe noi, ca Primărie, să încercăm să le oferim condiţii cât mai bune, şi aici mă refer la proiectul realizării pistei care va ajunge la Grădina Zoologică, pe traseul Casa Presei - Aeroport Băneasa", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Traseul a fost marcat pe întreaga distanţă de concurs, prevăzut cu zece puncte de control, patru zone de alimentare, asistat de poliţie şi salvare şi patrulat de oficialii competiţiei.

Concurenţii au fost sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, iar casca de protecţie a fost obligatorie pe toată durata competiţiei.

"Prima Evadare" deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei.

Maratonul îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2011 atrage atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi accentuează importanţa curăţării şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure, potrivit organizatorilor.

Evenimentul, ajuns la a treia ediţie, este organizat de NoMad Multisport şi Clubul Sportiv Montan Altitudine şi susţinut de Primăria Capitalei.

Anul trecut, concursul a adus la start peste 1.300 de concurenţi, fiind stabilit un nou record naţional de participare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici