Peste o mie de persoane s-au vaccinat contra gripei noi, vineri, la Institutul "Matei Balş"

Peste o mie de persoane au fost vaccinate contra virusului gripal A/H1N1, vineri, până la ora 16.00, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, imunizarea efectuându-se în cele trei cabinete medicale special amenajate.

27 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de persoane s-au vaccinat contra gripei noi, vineri, la Institutul "Matei Balş"

Sute de persoane, vaccinate împotriva gripei porcine la Institutul "Matei Balş", în 24 de ore (Imagine: Mediafax Foto)

Vaccinurile sunt efectuate de către 12 asistente şi trei medici, astfel că în fiecare dintre cele trei cabinete sunt prezenţi patru asistente şi un medic.

Astfel, aproximativ o sută de persoane au fost vaccinate pe oră.

Pentru vaccinare s-au prezentat persoane din toate categoriile de vârstă, dimineaţă venind la unitatea medicală mai mulţi bătrâni.

Cadrele medicale de la Institutul "Matei Balş" au spus că vaccinarea poate fi efectuată continuu, în funcţie de solicitări.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a suplimentat numărul personalului medical care efectuează imunizarea pentru a face faţă valului de solicitări din ultimele zile.

Totodată, Institutul "Cantacuzino" are pregătite alte aproape trei milioane şi jumătate de doze de vaccin împotriva gripei pandemice, produsele urmând să fie distribuite în funcţie de solicitările direcţiilor de sănătate publică, a precizat Streinu Cercel.

Alte 120 de cazuri de gripă cu virusul A/H1N1 şi nouă decese au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, astfel că totalul îmolnăvirilor în România a ajuns, vineri, la 6.061, cu 82 de decese.

Aproximativ 210.000 de persoane s-au vaccinat până în 3 ianuarie 2010, iar după această dată numărul solicitărilor a crescut de zece ori, în condiţiile în care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4% la 8-10%, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Campania de vaccinare contra virusului gripal A/H1N1 a fost extinsă de Ministerul Sănătăţii, la mijlocul lunii decembrie, la toate categoriile de populaţie cu vârsta de peste 16 ani.

Streinu Cercel spunea, în 15 decembrie 2009, că România este pregătită să producă, până în februarie, cinci milioane de doze de vaccin.

Campania de vaccinare a început în 26 noiembrie 2009, cu livrarea a 1.340.000 de doze de vaccin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici