Peste o sută de persoane solicită zilnic Ambulanţa Prahova, acuzând stări febrile

Ambulanţa Prahova înregistrează zilnic peste o sută de solicitări pentru stări febrile, pacienţii fiind de toate vârstele, în timp ce la Spitalul de Pediatrie Ploieşti au ajuns, din 30 decembrie până marţi, peste 500 de copii, peste 200 suferind infecţii ale căilor respiratorii.

165 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de persoane solicită zilnic Ambulanţa Prahova, acuzând stări febrile

Peste o sută de persoane solicită zilnic Ambulanţa Prahova, acuzând stări febrile (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Dr. Daniel Nicolae, managerul SAJ Prahova, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că cele mai multe solicitări vin pentru stări febrile, persoanele care suferă de viroze respiratorii fiind de toate vârstele.

"Începând din prima oră a anului acesta am înregistrat foarte multe cazuri pentru stări febrile. Din statisticile începutului de an cam 25 la sută din cazurile pe care le înregistrăm sunt pentru stări febrile”, a spus dr. Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, virusul este virulent.

"Ne confruntăm în această perioadă cu o epidemie de viroze cu un virus deosebit de virulent. Recomandăm tuturor celor care au simptome de viroză respiratorie să se autoizoleze sau să limiteze pe cât posibil de a frecventa colectivităţile, aglomerările urbane, în aşa fel încât să limiteze răspândirea acestei viroze”, a adăugat Daniel Nicolae.

La rândul său, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Cătălin Vişean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că din 30 decembrie şi până pe 3 ianuarie la Spitalul de Pediatrie Ploieşti s-au prezentat 506 copii.

Dintre aceştia, 214 au fost diagnosticaţi cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare.

"Este o viroză care a venit mai devreme decât de obicei. Ne aşteptam prin februarie. Este, am putea spune, un virus mai puternic. Sunt cazuri care au necesitat şi internare. Copiii au venit cu febră, vărsături, iar tratamentul este de durată”, a spus Vişean.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână, 30 de copii au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici