Peste o tonă de cocaină în Portul Agigea

Aproximativ o tonă de cocaină a fost găsită în containerul aflat din luna decembrie a anului trecut în Portul Constanţa Sud - Agigea, a declarat, vineri, şeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Constanţa, comisarul Aurelian Pavel.

201 afișări
Imaginea articolului Peste o tonă de cocaină în Portul Agigea

Peste o tonă de cocaină în Portul Agigea

Pavel a declarat că este vorba despre o reţea de crimă organizată formată din cetăţeni români şi străini şi că, la ora actuală, sunt audiate mai multe persoane implicate în acest caz.

Potrivit sursei citate, poliţiştii urmăreau cazul de aproape trei luni şi monitorizau situaţia pentru a descoperi reţeaua de crimă organizată.

"Este o acţiune comună a polişiştilor de la BCCOA şi DIICOT", a mai spus comisarul Aurelian Pavel.

Potrivit aceleiaşi surse, acţiunea este în desfăşurare, la ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului fiind ofiţeri ai BCCOA Constanţa, poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale.

Potrivit unor surse din cadrul BCCOA Constanţa, containerul era venit din Brazilia, în Portul Constanţa Sud - Agigea, din luna decembrie şi, conform documentelor vamale, acesta ar fi conţinut lemn de brad.

Vineri, în urma unor informaţii primite, poliţiştii de la BCCOA Constanţa au făcut un control la containerul respectiv şi au găsit ascunse după metoda "capac" zeci de pachete care conţineau un praf alb suspectat a fi cocaină.

Dragnea: Probabil cea mai mare captură din Europa din ultimii ani

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la Sinaia, că la Agigea au fost descoperite circa 1.200 de kilograme de cocaină, captură care este, potrivit ministrului, probabil cea mai mare realizată în Europa în ultimii ani.

Ministrul Dragnea le-a transmis felicitări celor care au reuşit captura, afirmând că a cerut şefului Poliţiei Române să îi recompenseze pe poliţiştii implicaţi în depistarea transportului.

Dragnea a arătat că în operaţiunea de capturare a celor 1,2 tone de cocaină au fost implicaţi câteva sute de lucrători ai MIRA de la Brigada de Crimă Organizată, precum şi procurori DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici