Peste o treime din români aşteaptă un an până îşi găsesc job, triplu faţă de 2009!

Unul din trei români care îşi caută un job petrec peste un an până la găsirea unui loc de muncă. Procentul este triplu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când doar 12% dintre români se angajau după mai mult de un an de căutări, arată datele unui sondaj Myjob. Persoanele care au cele mai mici şanse de angajare sunt absolvenţii sau cei care au sub 2 ani de experienţă.

22 afișări
Imaginea articolului Peste o treime din români aşteaptă un an până îşi găsesc job, triplu faţă de 2009!

Peste o treime din români aşteaptă un an până îşi găsesc job, triplu faţă de 2009! (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit sondajului, 16,21% dintre participanţi afirmă că au aşteptat un job între 4 şi 6 luni, alţi 14,14%, între 7 şi 12 luni şi 19,09% caută un loc de muncă timp de 3 luni.

Norocoşii care îşi găsesc un job în mai puţin de o lună sunt cei mai puţini - 13%, la jumătate faţă de rezultatul înregistrat anul trecut, când mai mult de un sfert dintre respondenţi se angajau după doar o lună de căutări.

Citeşte mai multe despre cât durează găsirea unui job pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici