Peste zece mii de persoane la Hora Bucovinei. Pe dealul unde s-a scris cu oi s-a montat un tricolor

Peste zece mii de persoane au participat, duminică, la Bucşoaia, în oraşul Frasin la "Hora Bucovinei", manifestare manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte, iar pe dealul unde în 2009 s-a scris "Bucovina" cu oi, a fost montat un steag tricolor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

561 afișări
Imaginea articolului Peste zece mii de persoane la Hora Bucovinei. Pe dealul unde s-a scris cu oi s-a montat un tricolor

Peste zece mii de persoane la Hora Bucovinei. Pe dealul unde s-a scris cu oi s-a montat un tricolor (Imagine: Tibi Bujdei / Mediafaxfoto)

În acest an, manifestările s-au desfăşurat timp de două zile, sâmbătă fiind organizate simpozioane pe teme de dezvoltare rurală şi de agricultură ecologică, iar seara, circa trei mii de persoane au asistat la un concert etno-pop-rock şi la un foc de tabără.

Pe parcursul zilei de duminică au fost organizate demonstraţii cu utilaje agricole şi forestiere, o paradă a crescătorilor de animale, dar şi spectacolul folcloric "Urcă oile la munte" prezentat de Ansamblul "Ciprian Porumbescu", iar participanţii au putut degusta produse de stână şi să viziteze standurile mai multor firme.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus, duminică, în deschiderea manifestărilor, că este o zi a românilor, a bucovinenilor şi că se bucură că pe dealurile din Frasin flutură steagul României.

El a remarcat steagul amplasat în locul unde, în urmă cu patru ani, a fost scris, cu oi, "Bucovina".

Iniţiatorul acestui festival, senatorul PDL Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferinţă de presă organizată în faţa unei stâni amplasate în zonă, că proiectul "Hora Bucovinei" este "o poveste de succes".

"A fost un proiect aşteptat de oamenii din zonă, de crescătorii de animale, iar prin faptul că şi azi este un eveniment ţin să le mulţumesc organizatorilor că au considerat de cuviiţă să continue proiectele lui Flutur", a spus liderul PDL.

"Hora Bucovinei" are loc în localitatea suceveană Bucşoaia, din oraşul Frasin, fiind o manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte, iar în acest an Consiliul Judeţean Suceava a alocat 100.000 de lei pentru organizare.

Prima ediţie a evenimentului "Hora Bucovinei" s-a desfăşurat în anul 2008, la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009 la aceasta a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, iar pe dealurile din apropiere a fost scris, cu oi, "Bucovina".

Proiectul "Hora Bucovinei" a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici