Petiţie online pentru a se opri atacul asupra Spitalului din Sibiu

  • O petiţie online denumită „Stop atacului, presiunii şi denigrării asupra Spitalului Judeţean Sibiu” a fost publicată, miercuri, şi a adunat deja peste 300 de semnături.
  • Autorii petiţiei spun că în urma dezvăluirilor anonime au de suferit doar pacienţii.
1124 afișări
Imaginea articolului Petiţie online pentru a se opri atacul asupra Spitalului din Sibiu

Sursa foto: Mediafaxfoto

Semnatarii petiţiei spun că sunt dezamăgiţi de atacul la adresa cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi cred că dezvăluirile fostei asistente, care, sub anonimat, aduce acuze grave de omor în masă asupra pacienţilor în secţia ATI Covid „denotă încă o dată dorinţa unora de a destabiliza credibilitatea actului medical public de la Sibiu şi nu numai”, fiind de părere că singurii care au de suferit sunt pacienţii şi încrederea acestora în medicii sibieni.

„Subiectul s-a multiplicat rapid şi toţi doctorii din ţară, alături de asistente sunt vizaţi. Cine va avea de suferit... Astăzi: toţi medicii şi restul cadrelor medicale din Sibiu şi România. Mâine: pacienţii care se vor teme şi mai mult să meargă la spitale. Rezultatul? Al treilea val COVID va genera pacienţi nevaccinaţi care se tratează acasă. Ne aflăm în plină pandemie şi în loc să fim uniţi şi să sprijinim cadrele medicale ale Spitalului, care luptă zi de zi de un an de zile cu acest virus nou ucigaş, riscându-şi propria viaţă, ne trezim în faţa unui proces public tipic Evului Mediu, în care unii acuză fără dovezi şi fără cunoştinţe în domeniul medical”, spun semnatarii petiţiei online.

Ei fac apel la populaţie să susţină cadrele medicale şi să îşi aducă aminte fiecare de rudele şi prietenii salvaţi de-a lungul timpului.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis că nu ei au iniţiat petiţie, care în scurt timp a adunat peste 300 de semnături.

O fostă angajată de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit, sub protecţia anonimatului, că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici