Petre Tobă, noul şef al Poliţiei Române

Chestorul de poliţie Petre Tobă a fost numit în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a anunţat, vineri, la Guvern, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea.

408 afișări
Imaginea articolului Petre Tobă, noul şef al Poliţiei Române

Petre Tobă, noul şef al Poliţiei Române (Imagine: www.politiaromana.ro)

Ministrul Gabriel Oprea a anunţat, alături de numirea lui Tobă, şi alte înlocuiri făcute în structurile de conducere ale ministerului pe care îl conduce.

Astfel, din funcţia de secretar de stat au fost eliberaţi Marin Pătuleanu şi Liviu Radu. Noii secretari de stat ai ministerului sunt Nicolae Moldovan, Mihai Viorel Chifor, Radu Stancu şi Cătălin Vrabie.

"Domeniile pe care cei numiţi în funcţiile de secretar de stat le vor gestiona vor fi stabilite ulterior, prin ordin al ministrului", a mai spus Oprea.

Ministrul a anunţat şi eliberarea din funcţia de şef al Departamentului Schengen a chestorului-şef de poliţie Vasile Gabriel Niţă, care a fost înlocuit de comisarul-şef de poliţie Florea Tiberiu Trifan.

Pelmuş Pandelea a fost eliberat din funcţia de secretar general al MAI, în locul lui fiind împuternicit să îndeplinească atribuţiile presupuse de funcţie chestorul de poliţie Ion Stoica.

Au fost eliberaţi din funcţiile de secretari-generali adjuncţi ai MAI comisarul-şef Irina Alexe, Mircea Alexandru şi Cristian Constantin Roman. Aceste funcţii vor fi preluate de chestorul de poliţie Ion Cucutencu, chestorul de poliţie Tudor Dănuţ şi comisarul-şef de poliţie Petru Ţăgoranu.

Prin ordin al ministrului de Interne, în funcţia de adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică a fost împuternicit comisarul-şef de poliţie Toma Vasile Rus.

Tot vineri, Oprea a anunţat eliberarea din funcţia de inspectori generali adjuncţi ai Poliţiei Române a comisarilor-şefi de poliţie Gheorghi Plai şi Gheorghe Dragomiroiu.

Noii inspectori generali adjuncţi ai IGPR sunt chestorul de poliţie Dumitru Pârvu, comisarul-şef de poliţie Florin Trosca şi comisarul-şef de poliţie Constantin Bolboşanu.

Procurorul Marcel Sâmpetru şi chestorul de poliţie Eugen Corciu au fost eliberaţi din funcţiile de adjuncţi ai şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, pentru una din aceste funcţii fiind împuternicit comisarul-şef de poliţie Ilie Cornel Şerban.

"Aceste măsuri au fost luate din necesitatea de a îmbunătăţi activitatea ministerului şi a structurilor sale, în condiţiile sarcinilor complexe stabilite pentru instituţia noastră prin programul de guvernare", a spus, în încheierea declaraţiei de presă de vineri, de la Guvern, ministrul Gabriel Oprea.

Citeşte şi:

Virgil Ardelean revine la şefia serviciului secret al MAI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici