Petrila: Operaţiunile de scoatere a minerilor morţi au fost sistate

Operaţiunile de scoatere a minerilor morţi din subteranul minei Petrila au fost sistate sâmbătă seară, toţi salvatorii urmând să iasă la suprafaţă, numărul total al persoanelor decedate fiind 12.

31 afișări
Imaginea articolului Petrila: Operaţiunile de scoatere a minerilor morţi au fost sistate

Petrila: Operaţiunile de scoatere a minerilor morţi au fost sistate

Comandantul IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru, a declarat pentru MEDIAFAX că operaţiunile au fost sistate pentru că aşa prevede procedura de protecţie a muncii în subteran, urmând să fie reluate la noi dispoziţii, cel mai probabil duminică.

Liviu Dumitru a spus că patru dintre minerii salvatori au murit, iar altul este grav rănit, el fiind transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Astfel, numărul total al persoanelor care au murit sâmbătă, în mina Petrila, este de 12.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat că a doua explozie la mina Petrila s-a produs în jurul orei 18.40, probabil din cauza acumulărilor de gaze.

Directorul Companiei Naţionale a Huilei, Daniel Surulescu, a declarat, sâmbătă, că explozia de la mina Petrila produsă în jurul orei 15.00 a avut loc la o adâncime de 950 de metri.

"Explozia a avut loc la 950 metri adâncime, din cauza unei acumulări de metan. Se pare că s-a depăşit concentraţia de cinci la sută a metanului", a declarat Surulescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici