PF Daniel va primi titlul de cetăţean de onoare al Braşovului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, va primi sâmbătă, din partea Primăriei Braşov, titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, după ce acesta va fi prezent, împreună cu alţi şapte ierarhi, la sfinţirea unui cămin de bătrâni din oraş.

20 afișări
Imaginea articolului PF Daniel va primi titlul de cetăţean de onoare al Braşovului

PF Daniel va primi titlul de cetăţean de onoare al Braşovului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Patriarhul Daniel, însoţit de Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi Înalt Prea Sfinţitul Ioan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, va fi întâmpinat la ora 17.30 de preoţii braşoveni, la intrarea în Braşov dinspre Bucureşti, urmând ca la ora 18.00 să fie aşteptat la Primărie pentru a i se acorda titlul de Cetăţean de Onoare.

"Consiliul Local va aproba un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Braşovului Prea Fericitului Daniel, după care, în cadrul unei ceremonii, Patriarhului îi va fi înmânat titlul de «al Braşovului»", a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

După ceremonia de la Primărie, Patriarhul Daniel, împreună cu autorităţile locale, se vor îndrepta către Biserica Sfânta Treime din Schei, unde va fi oficiat un Te Deum, urmat de sfinţirea viitorului cămin de bătrâni care se înalţă în curtea bisericii.

În cursul zilei de duminică, Patriarhul va participa, de la ora 10.00, la slujba de sfinţire a Bisericii "Sf. Constantin şi Elena" din cartierul Valea Cetăţii, după care va lua parte la mai multe întâlniri private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici