Piton birmanez de aproape 6 metri lungime, capturat în Florida

Un piton birmanez de aproape 6 metri lungime, 56,6 kilograme, a fost capturat în Florida.

12986 afișări
Imaginea articolului Piton birmanez de aproape 6 metri lungime, capturat în Florida

Piton birmanez de aproape 6 metri lungime, capturat în Florida

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a găsit în Florida un piton birmanez de 5,79 metri lungime, cel mai mare piton văzut vreodată, potrivit unei asociaţii citate de AFP.

Exemplarul a fost localizat luni, 10 iulie, la 70 km vest de Miami, în Rezervaţia Naţională Big Cypress, în timpul unei expediţii desfăşurată cu scopul de a limita răspândirea acestor şerpi invazivi, printre cei mai mari din lume.

Jake Waleri, în vârstă de 22 de ani, a postat pe Instagram un videoclip în care se poate vedea cum un vânător amator trage pitonul de coadă pe marginea unui drum, înainte de a-l captura cu ajutorul unui alt bărbat.

Animalul capturat cântărea 56,6 kilograme şi a fost dus la Conservancy of Southwest Florida, o organizaţie de mediu care studiază pitonii birmanzi. "Aveam o presimţire că aceşti şerpi ar putea fi atât de mari, iar acum avem dovada", a declarat Ian Easterling, biolog.

În 2020, un piton birmanez de 5,71 metri a fost capturat în Florida. Pitonul birmanez, adus din Asia de Sud-Est la sfârşitul secolului trecut, a găsit un ecosistem perfect pentru a se reproduce în Everglades, o vastă zonă umedă subtropicală din sudul peninsulei. Acest şarpe se hrăneşte cu alte reptile, păsări şi mamifere, precum ar fi ratonii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
piton,
florida,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici