Plângeri penale împotriva a patru persoane în cazul accidentului de la pasajul Băneasa

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a făcut plângeri penale împotriva a patru persoane cu atribuţii privind controlul lucrărilor de la pasajul Băneasa, inclusiv a dirigintelui de şantier din partea Companiei de Drumuri, în urma accidentului de vineri, soldat cu moartea a trei muncitori.

28 afișări
Imaginea articolului Plângeri penale împotriva a patru persoane în cazul accidentului de la pasajul Băneasa

Plângeri penale împotriva a patru persoane în cazul accidentului de la pasajul Băneasa (Imagine: Mediafax Foto)

Constructorul Pasajului Băneasa este firma portugheză Lena, care a subcontractat unele lucrări, iar beneficiarul este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Accidentul a fost cauzat de nerespectarea de către executantul lucrărilor de deviere a reţelelor de apă şi canalizare, firma Marconstrucţii Impex, a documentaţiei tehnice de execuţie, respectiv nesprijinirea săpăturii până la adâncimea de şase metri, conform proiectului, arată ISC, într-un comunicat.

"Ca urmare a concluziilor anchetei desfăşurate de inspectorii de specialitate, (...) Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti Ilfov a formulat astăzi, 25 mai, plângere penală împotriva persoanelor cu atribuţii privind execuţia şi controlul execuţiei lucrărilor, respectiv şeful punctului de lucru, responsabilul tehnic cu execuţia, responsabilul tehnic cu controlul calităţii lucrărilor şi dirigintele de şantier din partea investitorului, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România", se menţionează în comunicat.

Trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ la Pasajul Băneasa, vizavi de Aeroportul Băneasa, aproximativ 12 ore autorităţile lucrând la scoaterea trupurilor acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici