Planul de restructurare a Poştei Române: Îngheţarea angajărilor, externalizări, profit de 300 mil.lei

Strategia de restructurare a companiei Poşta Română prevede externalizarea serviciilor financiare nebancare, organizarea pe centre de profit a activităţilor conexe şi îngheţarea numărului de angajaţi în acest an, estimându-se că profitul brut al companiei va creşte, până în 2014, la 300 milioane lei.

114 afișări
Imaginea articolului Planul de restructurare a Poştei Române: Îngheţarea angajărilor, externalizări, profit de 300 mil.lei

Planul de restructurare a Poştei Române: Îngheţarea angajărilor, externalizări, profit de 300 mil.lei

Realizarea unui joint-venture cu o firmă de asigurare, încheierea de convenţii cu administraţiile locale pentru încasarea taxelor şi impozitelor, extinderea codurilor poştale detaliate pentru trecerea la sortarea automată a trimiterilor poştale, revizuirea instrucţiunilor de lucru şi a timpilor de normare a personalului poştal, introducerea obiectivelor de performanţă la nivelul unităţilor de bază şi a angajaţilor, înlocuirea parcului auto sunt alte măsuri de eficientizare a activităţii companiei indicate într-un document guvernamental privind restructurarea Poştei Române, obţinut de MEDIAFAX.

Printre activităţile conexe care vor fi organizate pe centre de profit sunt transportul şi fabrica de timbre.

"Implementarea programului la CN Poşta Română cu începere imediată şi acoperind perioada 2009-2014 este singura soluţie în măsură să asigure redresarea activităţii companiei.

Situaţia financiară precară a companiei este determinată, pe de o parte, de un management defectuos în ultimii patru ani, dar şi de derularea unor contracte nerentabile care afectează veniturile şi au repercusiuni asupra bunei funcţionări a companiei, a salariilor şi condiţiilor de muncă ale factorilor poştali", se arată în document.

Guvernul estimează, ca efect al planului de restructurare, creşterea profitabilităţii Poştei Române, astfel încât la nivelul anului 2014 profitul brut al companiei să atingă aproximativ 300 milioane lei, faţă de o pierdere de 175 milioane lei estimată în cazul neaplicării programului.

Poşta Română, cu peste 35.500 angajaţi, este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale.

Acţionarii operatorului poştal sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Compania estimează că va încheia acest an cu un profit brut de 371.000 lei, comparativ cu pierderi de 355.000 lei în 2008.

Veniturile totale ale companiei ar urma să însumeze 1,72 miliarde de lei, în urcare cu 17,2% faţă de 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici