Ploieştenii care au avut gratuitate pe mijloacele de transport în comun plătesc biletele în acest an

Locuitorii municipiului Ploieşti, care în ultimii aproape doi ani au beneficiat de transport gratuit pe toate mijloacele de transport în comun ale firmei deţinute de Consiliul Local, plătesc din nou, începând din prima zi a anului, bilete şi abonamente, preţul unei călătorii fiind de doi lei

569 afișări
Imaginea articolului Ploieştenii care au avut gratuitate pe mijloacele de transport în comun plătesc biletele în acest an

Ploieştenii care au avut gratuitate pe mijloacele de transport în comun plătesc biletele în acest an (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ploieştenii cu venituri nete de sub 3.000 de lei, care timp de aproape doi ani au avut gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun operate de SC Transport Călători Express SA Ploieşti, firmă ce aparţine Consiliului Local, plătesc din nou bilete şi abonamente începând de la 1 ianuarie 2016.

Conform unei hotărâri adoptate luna trecută de Consiliul Local Ploieşti, preţul unui bilet de călătorie pentru tramvai, troleibuz sau autobuz este de doi lei, acelaşi ca înaintea perioadei de gratuitate. În schimb, preţul abonamentelor a scăzut faţă de anul 2014, când s-a introdus gratuitatea pe mijloacele de transport în comun, fiind ajustat în raport cu scăderea TVA.

Astfel, preţul unui abonament lunar pentru un traseu a scăzut de la 65 la 63 de lei, iar cel pentru un abonament săptămânal pe un singur traseu costă 19 lei, faţă de 20 de lei, cât costa înainte de scăderea TVA.

Elevii şi studenţii au 50 la sută reducere pe mijloacele de transport în comun din Ploieşti. În primăvara anului 2014, autorităţile din Ploieşti au decis ca, începând din 31 martie 2014, toţi ploieştenii cu venituri nete mai mici de 3.000 de lei să beneficieze de gratuitate la transportul în comun, măsura fiind luată ca mijloc de compensare pentru disconfortul creat de lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai în baza unor proiecte din fonduri europene.

Reabilitarea celor două linii de tramvai ar fi trebuit finalizată până la 31 decembrie 2015, însă doar lucrările pentru una dintre ele au fost terminate la timp. Pentru a doua linie de tramvai, care nu a fost reabilitată la termen, autorităţile locale din Ploieşti au pierdut aproape cinci milioane de euro din bani europeni, fiind nevoite să aloce bani de la bugetul local pentru finalizarea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici