Ploieştiul se pregăteşte de intrarea şcolilor în scenariul roşu

  • Ploieştiul se pregăteşte de intrarea şcolilor în scenariul roşu, după ce rata de infectare a ajuns la 2,49 cazuri la mia de locuitori.
  • Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, cere localnicilor o mai mare atenţie în privinţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2
  • În judeţul Prahova, rata de incidenţă a atins marţi 1,79 la mia de locuitori.
866 afișări
Imaginea articolului Ploieştiul se pregăteşte de intrarea şcolilor în scenariul roşu

Ploieştiul se pregăteşte de intrarea şcolilor în scenariul roşu, după ce rata de infectare a ajuns la 2,49 cazuri la mia de locuitori. Prefectul cere şcolilor să găsească soluţiile pentru trecerea în online, imediat ce se va impune. 

Întrucât la nivelul municipiului Ploieşti rata de incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49 la mia de locuitori, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, cere localnicilor o mai mare atenţie în privinţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, dar şi autorităţilor locale şi agenţilor economici o mai mare implicare pentru gestionarea şi combaterea creşterii numărului de noi infectări.

Cristian Ionescu recomandă purtarea măştii de protecţie, inclusiv în spaţiile publice deschise, păstrarea distanţei fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgenţă, dezinfectarea periodică a mâinilor şi a spaţiilor comune, precum şi izolarea şi anunţarea cadrelor medicale în cazul apariţiei simptomelor asociate SARS-CoV-2.

„De asemenea, pentru evitarea aglomerării transportului public de persoane, dar şi pentru evitarea contactului cu potenţiali factori de infectare, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită operatorilor economici publici sau privaţi să analizeze şi să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului”, transmite Prefectura Prahova.

Având în vedere că e probabil ca rata de infectare să depăşească 3 la mia de locuitori, în Ploieşti, prefectul cere consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ să se constituie în regim de urgenţă, să analizeze şi să identifice toate soluţiile pentru spalicarea scenariului roşu, imediat ce acest lucru se va impune.

„Totodată, soluţiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, cât şi părinţilor”, adaugă sursa citată.

În judeţul Prahova, rata de incidenţă a atins marţi 1,79 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ploieşti,
rată,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici