PMB ar putea plăti peste 68 de milioane de lei pentru exproprierile necesare lărgirii bulevardului Timişoara

Proiectul privind declanşarea exproprierilor necesare lărgirii bulevardului Timişoara din sectorul 6 a fost aprobat, joi, de consilierii generali ai Capitalei, despăgubirile ce ar urma să fie plătite de Primăria Municipiului Bucureşti totalizând peste 68 de milioane de lei.

155 afișări
Imaginea articolului PMB ar putea plăti peste 68 de milioane de lei pentru exproprierile necesare lărgirii bulevardului Timişoara

PMB ar putea plăti peste 68 de milioane de lei pentru exproprierile necesare lărgirii bulevardului Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru lărgirea bulevardului Timişoara vor fi expropriate mai multe proprietăţi, însumând o suprafaţă total de 90.986 de metri pătraţi de teren şi 1.977 de metri pătraţi construcţii aflate, în prezent, în proprietate privată.

Suma necesară pentru expropriere, rezultată dintr-o evaluare globală, se ridică la 68.587.856 de lei, urmând să fie expropriate 87 de proprietăţi care aparţin mai multor persoane fizice şi juridice sau care au proprietari necunoscuţi.

Astfel, potrivit proiectului, din totalul celor 87 de proprietăţi, 11 au "proprietar necunoscut", 16 sunt deţinute de persoane fizice, iar 35, de persoane juridice.

Printre proprietarii persoane juridice care urmează să fie expropriaţi se află SC Electro Centrale Bucureşti SA, SC Comat Auto SA, SC Selgros Chash & Carry SRL, SC Auto Italia Impex SRL, Marmo Vest, Institutul Pasteur SA - Ferma Boja, Electrica Muntenia Sud şi CFR.

Conform anexelor proiectului aprobat de CGMB, evaluarea proprietăţilor s-a făcut fără prezentarea actelor de proprietate, urmând ca evaluările ulterioare să se facă pentru fiecare proprietate în parte şi ţinând cont de aspectele juridice şi/sau de indicatorii urbanistici.

Evaluarea globală s-a bazat exclusiv pe datele din documentaţiile primite de la beneficiari.

Sumele rezultate în urma evaluării globale ar putea fi diminuate "cu cca. 15-40%, în funcţie de caracteristicile fizice şi tehnice ale fiecărei proprietăţi", se arată într-o anexă a proiectului.

Bulevardul Timişoara va fi lărgit de la două benzi pe circulaţie pe sens la patru benzi pe circulaţie, de la intersecţia cu Valea Cascadelor şi până la Şoseaua de Centură a Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici