PMB: Groapa în care a căzut poliţistul de la Rutieră, pentru o lucrare a Distrigaz care avea aviz până miercuri

Groapa de pe strada Ştirbei Vodă, în care a căzut poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost făcută în cadrul unei lucrări pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, solicitată de Distrigaz Sud Reţele, care avea aviz de la Primăria Capitalei până miercuri.

5590 afișări
Imaginea articolului PMB: Groapa în care a căzut poliţistul de la Rutieră, pentru o lucrare a Distrigaz care avea aviz până miercuri

PMB: Groapa în care a căzut poliţistul de la Rutieră, pentru o lucrare a Distrigaz care avea aviz până miercuri (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Foto)

Primăria Capitalei arată miercuri, într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX, că SC Distrigaz Sud Reţele SRL a declarat, la Direcţia Utilităţi Publice - Serviciul Management Avarii - Dispecerat, în baza Avizului de intervenţie în domeniul public din 29 septembrie, execuţia unei lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de distribuţie gaze naturale, la adresa intersecţia strada Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei, în Sectorul 1, cu afectarea carosabilului.

Lucrarea, înregistrată în 16 octombrie, trebuia să fie executată în perioada 16-18 octombrie. Ulterior, în 19 octombrie, execuţia lucrării de remediere a avariei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a fost prelungită pentru perioada 19-21 octombrie, a precizat sursa citată.

În aviz se precizează că titularul lucrării are obligaţia să comunice telefonic administratorului de drum al zonei afectate şi RATB (în cazul avariilor care afectează zona căii de rulare) datele necesare identificării avariei şi să predea, pe bază de proces-verbal, zona afectată, readusă la starea iniţială.

"În cazul în care condiţiile de mai sus nu vor fi respectate, prezentul aviz îşi pierde valabilitatea, urmând ca cei care se fac responsabili de nerespectarea lor să fie sancţionaţi conform prevederilor legale", se arată în document.

De asemenea, titularul are obligaţia să informeze zilnic Brigada de Poliţie Rutieră despre stadiul lucrării.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă.

Procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţişti criminalişti, a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în zona unde era săpată groapa, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

În cadrul anchetei s-a mai solicitat Poliţiei să spună dacă agentul de la Brigada Rutieră se afla în timpul serviciului şi ce misiune executa.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrările detalii cu privire la acestea, urmând să verifice dacă groapa era semnalizată corespunzător, dacă lucrarea avea toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dacă au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

Sursele citate au precizat că anchetatorii urmează să reaudieze persoanele care marţi au dat scurte declaraţii.

Anchetatorii aşteaptă şi rezultatul autopsiei făcute miercuri la Institutul Naţional de Medicină Legală.

După primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea să stabilească dacă poate fi atrasă răspunderea penală "in personam", respectiv dacă va fi dispusă începerea urmăririi penale în cazul unor persoane.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că în anchetă vor fi verificate şi imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zona accidentului. O cameră a Primăriei a fost identificată, urmând ca anchetatorii să stabilească şi dacă operatorii economici din zonă au camere de luat vederi care au surprins momentul accidentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici