Poate ai avut şi tu COVID 19 şi nu ai ştiut. Când te poţi considera vindecat?

  • Sunt mulţi bolnavi de COVID 19 care sunt asimptomatici şi nu ajung să fie testaţi
  • Cei care au făcut forme fără simptome s-ar putea numi vindecaţi total după şase săptămâni
  • Cei asimptomatici transmit virusul, dar într-o proporţie mult mai mica decît cei cu simptome
12320 afișări
Imaginea articolului Poate ai avut şi tu COVID 19 şi nu ai ştiut. Când te poţi considera vindecat?

Poate ai avut şi tu COVID 19 şi nu ai ştiut. Când te poţi considera vindecat?

Te-ai gândit poate de când a început pandemia cu COVID 19 că poate ai avut şi tu o formă uşoară şi ai trecut peste? Sau că ai avut virusul dar ai fost asimptomatic? Este foarte posibil şi specialiştii din sănătate confirmă asta. Peste tot în Europa se discută despre faptul că cifrele de îmbolnăviţi ar fi mult mai mare decât cei diagnosticaţi pentru că sunt mulţi care fac forme foarte uşoare şi nu ajung să fie testaţi.

De exemplu în România azi avem 7.707, dar cifra reală ar putea fi mult mai mare şi aici nu vorbim de testarea puţină ci de cei care au trecut peste COVID 19 ca peste o banală răceala sau chiar nu au avut niciun simptom.

Cât de periculoşi sunt aceşti bolnavi nedetectaţi pentru comunitate şi când se pot considera ei vindecaţi?

“Pentru că nu există date despre această categorie, putem face doar un calcul orientativ. M-aş gândi aşa, faţă de un moment presupus de infectare, mi-aş calcula regula celor două săptămâni de incubaţie, două săptămâni de probleme, de boală şi încă două săptămâni o zonă de tampon”, a declarat Adrian Marinescu medical primar de boli infecţioase în cadrul Institutului "Matei Balş" pentru MEDIAFAX.

Potrivit medicului după şase săptămâni un bolnav asimptomatic sau cu forme uşoare se poate considera vindecat.

Cât de contagioşi sunt aceşti bolnavi?

“Întotdeauna o persoană asimptomatică poate să transmită e drept, dar e cert mai puţin contagios decât unul contagios, pentru că cel mai probabil nu va strănuta sau tuşi ca unul care are simptome serioase”, a mai spus medical Adrian Marinescu pentru MEDIAFAX.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici