Pogea: Legea salarizării este gata, cred că va rezolva majoritatea problemelor

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, vineri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că legea salarizării unitare este gata şi crede că va rezolva marea majoritate a problemelor ridicate în timpul negocierilor şi va aduce linişte în Justiţie, Sănătate, Educaţie şi Administraţie.

24 afișări
Imaginea articolului Pogea: Legea salarizării este gata, cred că va rezolva majoritatea problemelor

Pogea: Legea salarizării este gata, cred că va rezolva majoritatea problemelor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pogea a spus că în cadrul întâlnirii de vineri s-a discutat pe marginea solicitărilor primite privind majorarea coeficienţilor de salarizare şi clarificarea unor aspecte din legea salarizării unitare.

"Cred că această lege va aduce linişte în Justiţie, în primul rând, dar şi în Sănătate, Educaţie şi Administraţie publică", a declarat Pogea.

El a susţinut că legea unică este gata, urmând ca toată baza de date să fie integrată în proiect, care va fi prezentat premierului Emil Boc.

Premierul Emil Boc i-a convocat pe miniştri, sâmbătă, la o reuniune informală la Guvern, în care să fie analizată forma finală a legilor asupra cărora Executivul îşi va asuma răspunderea, după care documentele vor fi transmise Parlamentului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Toţi miniştrii au fost deja convocaţi, pentru sâmbătă, la o reuniune informală în care să fie analizată forma finală a proiectelor de legi", au arătat sursele citate.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri seara, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

El a arătat că amendamentele la cele trei proiecte de legi urmează să fie incluse în documente până sâmbătă, pentru a fi înaintate Legislativului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici