Poliţia a autorizat pentru astăzi arderea Coranului în faţa unei moschei

Evenimentul prezentat de ziarul suedez Expressen ar urma săaibă loc în această după-amiază.

4068 afișări
Imaginea articolului Poliţia a autorizat pentru astăzi arderea Coranului în faţa unei moschei

Poliţia a autorizat pentru astăzi arderea Coranului în faţa unei moschei

Poliţia suedeză a declarat că a acordat un permis pentru un protest în care organizatorul intenţionează să ardă un Coran în faţa principalei moschei din Stockholm, astăzi, la începutul sărbătorii de trei zile musulmane Eid al-Adha.

OK-ul autorităţilor a venit la două săptămâni după ce o instanţă de apel suedeză a respins interdicţia dictată de poliţie privind arderea Coranului.

Totul în contextul unui caz mai vechi, arderea cărţii sfinte a musulmanilor în faţa ambasadei Turciei, care a declanşat săptămâni de proteste în ianuarie şi a blocat candidatura Suediei la NATO.

TV4 Nyheterna a fost primul care a prezentat ştirea şi scrie că poliţia a chemat acum întăriri din toată ţara. Poliţia, scrie Expressen, a respins anterior solicitări similare, temându-se de posibile repercusiuni şi posibile atacuri teroriste.

Motive înlocuite acum de decizia Curţii de Apel care, totuşi, a dat acceptul argumentând că riscurile de securitate ca motive pentru refuzul unei întruniri nu erau justificate.

Persoana care a depus cererea la poliţie scrie: „Vreau să-mi exprim părerea despre Coran: îl voi sfâşia şi îl voi arde”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici