Poliţia a declanşat o acţiune de combaterea prostituţiei în Capitală

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a declanşat o acţiune de combatere a prostituţiei în diferite zone ale Capitalei, care, în timp, au devenit adevărate "vaduri pentru femeile uşoare", Pădurea Băneasa, Bulevardul Rosetti, Mătăsari, Şoseaua Văcăreşti fiind zonele verificate de patrulele PLMB.

437 afișări
Imaginea articolului Poliţia a declanşat o acţiune de combaterea prostituţiei în Capitală

Poliţia a declanşat o acţiune de combaterea prostituţiei în Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băneasa a fost prima zona "periată" de echipajele agenţilor locali, Aleea Padina fiind prima care dă în pădure, din drumul principal. Aici, o tânără a fost amendată cu 500 de lei, după ce poliţiştii au prins-o după ce întreţinuse relaţii cu un bărbat. Verbal, femeia a spus că nu crede că a făcut ceva contra contra legii. Bărbatul a fost şi el amendat cu 1.000 de lei.

Aleea Privighetorilor din Băneasa este cunoscută a fi o zonă propice prostituţiei. Aici, trei tinere, cu vârste între 24 şi 26 de ani, au fost depistate de poliţiştii locali, care le-au amendat cu câte 500 de lei.

Alte nouă prostituate au fost sancţionate de patrulele Poliţiei Locale ale Municipiului Bucureşti în timp ce racolau clienţi chiar în mijlocul Capitalei, pe Bulevardul Rosetti, la câţiva zeci de metri de Hotelul Intercontinental.

Potrivit PLMB, prostituatele din centru au o strategie diferită faţă de zona Băneasa, acolo unde femeile uşoare stau pe marginea şoselei. În centru, tinerele îmbrăcate provocator patrulează ca după consemn: de la Scala, la Intercontinental şi înapoi. Veterana zonei este M.V., născută în 1959, amendată de 15 ori, în ultimul an, de poliţiştii locali. Sâmbătă, femeia a mai primit o contravenţie în valoare de 500 de lei.

În zona Mătăsari, un grup de trei fete sunt aşezate de către proxenet la marginea bordurii. Au rolul de "reclamă" pentru alte fete care aşteaptă în camerele unei clădiri din apropiere. În punctul Văcăreşti, "afacerile" sunt în scădere. Amenzile aplicate de poliţiştii locali ai sectorului 4 şi ai municipiului Bucureşti le-au făcut pe prostituate să folosească mai rar zona, mai spun poliţiştii locali.

În urma acţiunilor poliţiştilor locali, care au avut loc la sfârşitul acestei săptămâni, au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 7.500 de lei, pentru prostituţie.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti declară că va continua seria de acţiuni punctuale în "zonele-vad", unde se practică prostituţia. Aceste razii fac parte dintr-o strategie a PLMB care urmăreşte să combată pe străzile Capitalei fenomene precum prostituţia, cerşetoria sau perceperea de taxe ilegale pentru parcare, explică sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici