Poliţia a început o anchetă la Grădina Zoologică din Braşov

Poliţia Municipiului Braşov a început o anchetă la Grădina Zoologică Braşov, după ce un copil de şase ani a fost grav rănit de un leu prin gratiile cuştii, reprezentanţii parcului zoo instalând în cuştile animalelor periculoase plase de protecţie.

245 afișări
Imaginea articolului Poliţia a început o anchetă la Grădina Zoologică din Braşov

Poliţia a început o anchetă la Grădina Zoologică din Braşov (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Silviu Matei)

Comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, a declarat că Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi a declanşat o anchetă la Grădina Zoologică pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul din data de 17 aprilie, când un băieţel de şase ani care s-a apropiat de cuşca leilor a fost rănit la cap, torace, spate şi coapsă de una dintre feline.

"Am început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Trebuie să vedem dacă au fost îndeplinite toate normele legale privind protecţia vizitatorilor Grădinii Zoologice şi, în cazul în care se va impune, vom lua măsurile necesare", a spus Naghi.

Familia băieţelului, Tudor Precup, din Bucureşti, nu a depus până în prezent nicio plângere la IPJ Braşov împotriva reprezentanţilor Grădinii Zoologice, potrivit sursei citate. După incidentul din 17 aprilie, directorul parcului zoo a început montarea unor plase de protecţie în cuştile animalelor periculoase. Plasele au dimensiuni de 1,2 metri pe 2,5 m şi o distanţă între fire de 3,5 centimetri.

Montarea plaselor a costat circa 3.500 de lei, potrivit directorului Grădinii Zoologice din Braşov, Dumitru Daneş.

Daneş a spus că instituţia condusă de el îndeplineşte toate condiiţiile legale, fiind amplasate peste tot în apropierea cuştilor animalelor periculoase avertismente precum "Animale deosebit de periculoase. Nu vă apropiaţi!" sau "Nu treceţi barele!". Barele de protecţie sunt amplasate la 70 de centimetri de cuşca leilor, iar braţul felinelor nu depăşeşte 40-50 de centimetri, prin urmare, dacă nu ar fi depăşit bara, copilul nu ar fi fost în pericol.

"Singurii vinovaţi sunt părinţii, care nu îşi supraveghează copiii. Nu ştiu ce mai trebuie făcut în plus. Totul ţine de educaţie şi de modul în care părinţii sau profesorii supravegehază copiii. De exemplu, de multe ori vin în vizită profesori care au grijă deosebită de copii când vin cu şcoala şi stau toţi ca iepuraşii doi câte doi şi nu se apropie de cuştii. Dar şi cazuri când profesorii sunt la poartă, iar copiii singuri în fundul grădinii zoologice. Atunci, cine e de vină?", a spus Daneş.

Băieţelul de şase ani se afla, în 17 aprilie, la Grădina Zoologică împreună cu mama şi o mătuşă. El s-a urcat pe bara de protecţie din faţa cuştii unde se aflau doi lei şi a vrut să hrănească animalele cu alune. Unul dintre lei a scos o labă printre gratii şi l-a rănit grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici