Poliţia Capitalei a sesizat procurorul în cazul Mall Plaza

Poliţia Capitalei a sesizat luni, procurorul de caz în ancheta de la Plaza Mall, din februarie, şi va solicita de la cotidianul "Gardianul" imaginile publicate duminică în care apar două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda, în timp ce un altul, în civil, îl loveşte.

75 afișări
Imaginea articolului Poliţia Capitalei a sesizat procurorul în cazul Mall Plaza

Eugen Preda (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"În această dimineaţă, a fost sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 şi vom solicita de la cotidianul «Gardianul» imaginile care vor fi puse la dispoziţia Parchetului. Echipa SPIR care a acţionat la Mall va fi chemată pentru lămuriri în legătură cu acest caz", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Poliţia Română a anunţat, duminică, faptul că cercetarea disciplinară dispusă de conducerea MAI faţă de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei va fi extinsă, după ce au apărut noi informaţii despre modul de acţiune al poliţiştilor care au participat, în februarie, la intervenţia de la Plaza Mall.

În legătură cu imaginile prezentate duminică, privind incidentul de la Plaza Mall care a avut loc în 21 februarie, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) spune că, prin Poliţia Capitalei, va pune la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti toate elementele nou apărute, necesare anchetei în curs.

"Menţionăm, de asemenea, că, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, există un colectiv de ofiţeri ai poliţiei judiciare, delegaţi de către procurorul de caz să continue cercetările în acest caz", se mai arată în comunicatul IGPR.

Postul Realitatea TV a preluat de la "Gardianul" înregistrarea video cu cele două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda cu mâinile la spate, în genunchi, în timp ce este lovit cu piciorul de un bărbat. Pe film se aude vocea unui bărbat care îl înjură şi îi reproşează diverse lucruri lui Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici