Poliţia Iaşi a declanşat o anchetă în cazul prăbuşirii unui copac peste cinci elevi

Poliţia Iaşi a declanşat o anchetă şi a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul incidentului petrecut luni, în Parcul Copou, unde cinci elevi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui copac, băiatul de 17 ani, aflat în starea cea mai gravă, fiind supus unei operaţii la picior.

21 afișări
Imaginea articolului Poliţia Iaşi a declanşat o anchetă în cazul prăbuşirii unui copac peste cinci elevi

Poliţia Iaşi a declanşat o anchetă în cazul prăbuşirii unui copac peste cinci elevi în Parcul Copou (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Municipiului Iaşi, subcomisarul Lucian Mursa, a declarat, marţi seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

"Trebuie văzut dacă incidentul putea fi prevenit. Noi am deschis o anchetă, am întocmit şi dosar penal, dar nu e vorba despre o persoană anume. Am demarat cercetări pentru a se vedea în ce măsură există vreo culpă din partea cuiva", a afirmat subcomisarul Lucian Mursa.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a celor cinci tineri răniţi în urma prăbuşirii copactului, medicii susţin că evoluţia lor este favorabilă.

"Evoluţia celor patru adolescente este bună. Una dintre fete care prezenta fractură la nivelul labei piciorului a primit tratament ortopedic cu aparat ghipsat, cu evoluţie favorabilă ulterioară. Băiatul care prezenta o fractură complexă la nivelul gambei a suferit o intervenţie chirurgicală având o evoluţie post-operatorie bună. Abia peste un timp vom afla dacă pacientul va avea probleme la mers. Toţi cei cinci tineri se află, în prezent, internaţi în spital", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Cinci tineri, între care patru fete şi un băiat, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost răniţi, luni la prânz, în Parcul Copou, după ce un tei s-a prăbuşit peste banca unde aceştia se aflau.

Toţi tinerii au fost transportaţi la spital, în starea cea mai gravă fiind un băiat de 17 ani.

Cei cinci elevi se aflau, alături de alţi 15 colegi, la ora practică de geografie, fiind însoţiţi de către un profesor.

Conducerea Colegiului "Costache Negruzzi" din municipiu a demarat o anchetă în cazul profesorului respectiv, pe motiv că nu a anunţat conducerea liceului despre faptul că urma să ţină ora de curs în aer liber.

Viceprimarul municipiului Iaşi Romeo Olteanu a declarat că arborele căzut în Parcul Copou peste cei cinci adolescenţi era putred în interior, în special la rădăcină, acesta prăbuşindu-se din cauza vântului puternic.

El a spus că adolescenţii nu au fost surprinşi de trunchiul copacului, ci de coroana acestuia.

"Dacă ar fi căzut trunchiul peste copii era mult mai grav", a spus Romeo Olteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici