Poliţia irlandeză a cerut sprijinul IGPR în ancheta privind crima comisă în Dublin

Poliţia irlandeză a solicitat sprijinul Poliţiei Române în ancheta privind moartea prin înjunghiere a unei românce în Dublin şi în care principalul suspect este vicepreşedintele PDL Hunedoara, Marian Mihalache.

38 afișări
Imaginea articolului Poliţia irlandeză a cerut sprijinul IGPR în ancheta privind crima comisă în Dublin

Poliţia irlandeză a cerut sprijinul IGPR în ancheta privind crima comisă în Dublin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), autorităţile irlandeze au solicitat ajutor în furnizarea de date şi informaţii care ar duce la soluţionarea cazului.

Totodată, suspectul, la identitatea căruia poliţiştii irlandezi nu au făcut referire în solicitare, ar putea beneficia de un interpret din ţară, dacă este nevoie, a precizat IGPR.

Poliţia irlandeză nu a făcut, deocamdată, arestări în acest caz, deoarece principalul suspect este internat într-un spital din Dublin şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Surse poliţieneşti au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că suspectul este un bărbat cu vârsta între 45 şi 50 de ani, cu studii juridice.

Loredana Pricăjan, în vârstă de 34 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori cu un cuţit, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul său ar fi încercat apoi să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât. Suspectul a fost dus la Spitalul St. Vincent din Dublin.

Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin. Fostul partener al femeii ar fi fost de profesie avocat.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect în cazul uciderii unei românce în capitala Irlandei, declarau, luni, corespondentului MEDIAFAX, surse judiciare.

Irish Examiner a relatat, marţi, că un cetăţean român urmează să fie pus sub acuzare pentru uciderea unei românce în Dublin, caz în care principalul suspect este vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache.

Ministerul român de Externe a precizat, pentru MEDIAFAX, că "suspectul în acest caz este de naţionalitate română", iar Ambasada României la Dublin se află în legătură cu acesta şi i se acordă asistenţă consulară în limitele competenţelor.

Preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că vicepreşedintele PDL Hunedoara Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, conform regulamentului, dacă instanţa îl va găsi vinovat.

Potrivit preşedintelui PDL Hunedoara, cazul vicepreşedintelui Marian Mihalache nu a făcut subiectul unei discuţii oficiale între autorităţile irlandeze şi reprezentanţii formaţiunii politice din România.

"În acest moment, aşteptăm ca Poliţia irlandeză să finalizeze cercetarea, iar în momentul în care va exista un rezultat oficial vom aplica regulamentul", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit preşedintelui PDL Hunedoara, în baza regulamentului de funcţionare a PDL, vicepreşedintele Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, sancţiunea aplicându-se în cazul membrilor condamnaţi de către instanţele judecătoreşti.

Marian Mihalache este vicepreşedinte al PDL Hunedoara încă din anul 2004, în ultima perioadă activitatea sa politică fiind una "ştearsă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici