Poliţia Română cumpără autospeciale şi aparatură de 800.000 de euro, pentru combaterea contrabandei

Poliţia Română va cumpăra autospeciale şi tehnică de ultimă generaţie, în valoare de 800.000 de euro, în cadrul unui proiect ce urmăreşte combaterea criminalităţii transfrontaliere, 680.000 de euro din investiţie fiind finanţare din Mecanismul Financiar Norvegian.

261 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română cumpără autospeciale şi aparatură de 800.000 de euro, pentru combaterea contrabandei

Poliţia Română cumpără autospeciale şi aparatură de 800.000 de euro, pentru combaterea contrabandei (Imagine: Tibi Bologh/ Mediafax Foto)

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat, joi, proiectul "Combaterea criminalităţii economice transfrontaliere la viitoarea frontieră Schengen", care urmăreşte, în principal, contrabanda cu ţigări.

Potrivit IGPR, durata proiectului este de un an şi jumătate, iar valoarea lui se ridică la 800.000 de euro, din care 680.000 de euro sunt fonduri nerambursabile din Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, iar 120.000 de euro reprezintă contribuţia autorităţilor române.

Oficiali din Poliţia Română au declarat, pentru MEDIAFAX, că se urmăreşte, în principal, achiziţionarea a 17 autospeciale, 22 de echipamente de supraveghere atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, zece camere foto şi zece camere de filmat profesionale, 30 de aparate GPS şi o barcă de patrulare, care va intra în doratea poliţiştilor tulceni.

Beneficiarii acestor echipamente sunt ofiţerii Direcţiei de Investigarea Fraudelor şi cei ai serviciilor subordonate din inspectoratele judeţene Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici