Poliţist de la Secţia 13, reţinut pentru că ar fi ajutat o persoană cercetată pentru omor

Un poliţist de la Secţia 13 din Capitală a fost reţinut, sâmbătă, pentru că ar fi ajutat o persoană cercetată pentru omor, Tribunalul Bucureşti urmând să decidă dacă acesta va fi arestat preventiv pentru nedenunţarea şi favorizarea infractorului, precum şi pentru mărturie mincinoasă.

165 afișări
Imaginea articolului Poliţist de la Secţia 13, reţinut pentru că ar fi ajutat o persoană cercetată pentru omor

Poliţist de la Secţia 13, reţinut pentru că ar fi ajutat o persoană cercetată pentru omor (Imagine din arhivă; Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, sâmbătă, că procurorii criminalişti au reţinut un poliţist de la Secţia 13, acesta fiind acuzat că ar fi ajutat un inculpat într-un caz de omor să dezmembreze un autoturism Volkswagen, cu care a fost transportată victima.

"Poliţistul a participat la acţiunea de dezmembrare a autoturismului, motorul de pe Volkswagen fiind mutat pe o altă maşină", a precizat Ciocan.

Totodată, poliţistul - M.C., în vârstă de 39 de ani - este acuzat şi de faptul că, aflând de la inculpat date despre omor, nu l-a denunţat, iar în luna iunie, când a fost audiat în cazul de omor petrecut în luna martie, a depus mărturie mincinoasă şi l-a informat pe suspect, ajutându-l în schimbarea mărturiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, poliţistul va fi dus, sâmbătă, la Tribunalul Bucureşti, care urmează să decidă dacă va fi arestat preventiv pentru nedenunţarea şi favorizarea infractorului, precum şi pentru mărturie mincinoasă.

În 29 martie, un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost găsit mort, pe un teren aflat la confluenţa dintre judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, cercetările fiind preluate de poliţiştii de la Biroul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În 20 octombrie, poliţiştii bucureşteni au făcut şapte percheziţii, la adrese din Bucureşti şi judeţele Teleorman şi Dâmboviţa, fiind căutate cinci persoane suspectate că l-ar fi omorât pe tânăr, pentru o datorie de o sută de lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei spunea atunci că tânărul ar fi fost bătut cu pumnii, cu bâte şi cu picioarele, apoi ar fi fost luat cu o maşină şi abandonat în zona de confluenţă dintre Călăraşi şi Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici