Poliţist reţinut pentru tentativă de omor în cazul sportivului arădean bătut şi internat în comă

Un agent de la Poliţia Rutieră Arad a fost reţinut pentru 24 de ore, sâmbătă seară, pentru că l-ar fi bătut pe sportivul de 23 de ani care a fost internat în comă la un spital din Timişoara, procurorii afirmând că între ei a izbucnit un conflict spontan, în urma consumului de alcool.

1037 afișări
Imaginea articolului Poliţist reţinut pentru tentativă de omor în cazul sportivului arădean bătut şi internat în comă

Poliţist reţinut pentru tentativă de omor în cazul sportivului arădean bătut şi internat în comă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, sâmbătă seară, în urma unor audieri, reţinerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Dărăbuţ, de la Poliţia Rutieră Arad, care ar fi autorul agresiunii asupra sportivului Alex Băltean, de 23 de ani, internat în stare de comă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii spun că poliţistul a recunoscut că a avut o altercaţie cu sportivul, ambii fiind sub influenţa alcoolului. Cei doi nu se cunoşteau, dar sportivul cunoştea persoane din anturajul poliţistului, care se aflau împreună cu agentul într-un local din centrul Aradului. Conflictul a izbucnit când Băltean a mers la masa acestora.

Poliţistul i-a aplicat victimei câteva lovituri succesive cu pumnul, atât în local, cât şi în stradă. Unele dintre scenele violente au fost surprinse de sistemul de supraveghere video al localului, imaginile fiind vizionate de către anchetatori.

Procurorii spun că poliţistul era în timpul liber în momentul comiterii faptei. Agentul este cercetat pentru tentativă de omor, iar duminică procurorii vor decide dacă va fi prezentat judecătorilor pentru arestare preventivă sau dacă va fi cercetat în stare de libertate.

Anterior, surse judiciare spuneau că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad audiau mai multe persoane care ar fi fost martore la o altercaţie care a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local din centrul municipiului Arad, dar şi în afara acestuia, şi în urma căreia un sportiv a fost rănit grav la cap, fiind în comă.

Astfel, Alex Băltean, membru al unei echipe locale de polo şi instructor de înot la un club de sport, a avut o altercaţie cu un poliţist de la Poliţia Rutieră Arad.

Sportivul a suferit o fractură craniană şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferat imediat, în stare de comă, la un spital din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici