Poliţista din Balş, care îşi acuză fostul şef de viol, ar putea fi supusă unei expertize psihiatrice

Poliţista din Balş care a depus o plângere împotriva fostului său şef acuzându-l că a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el, dar şi cu alţi poliţişti ar putea fi supusă unei expertize psihiatrice, procurorii luând în calcul acest lucru după ce poliţiştii audiaţi au spus că sunt nevinovaţi.

362 afișări
Imaginea articolului Poliţista din Balş, care îşi acuză fostul şef de viol, ar putea fi supusă unei expertize psihiatrice

Poliţista din Balş, care îşi acuză fostul şef de viol, ar putea fi supusă unei expertize psihiatrice (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova, Tena Tulitu, poliţista Melania Renghea ar putea fi supusă unei expertize psihiatrice în următoarele zile, însă luarea unei decizii în acest sens depinde foarte mult şi de starea acesteia de sănătate, femeia fiind însărcinată în luna a şasea.

"Ne gândim serios să dispunem efectuarea unei expertize psihiatrice, mai ales că atât avocaţii celor citaţi în calitate de făptuitori, cât şi avocaţii celei care a depus plângerea sunt de acord", a declarat Tena Tulitu.

Procurorii iau în calcul această variantă, după ce, în urma audierilor, mai mulţi poliţişti citaţi în calitate de făptuitori au declarat că sunt nevinovaţi şi că totul s-a petrecut în imaginaţia femeii.

Printre cei care au declarat acest lucru se numără şi şeful Poliţiei Olt Ion Voicu, care a spus despre Renghea că a dat dovadă de "falsă imaginaţie".

Până în prezent, la Parchetul Curţii de Apel Craiova, au fost audiaţi 11 poliţişti, menţionaţi de Renghea în plângerea penală, iar dintre aceştia nouă au calitate de făptuitori.

Singurul poliţist menţionat în plângere care nu a fost audiat până în prezent este prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, care, de asemenea, susţine că este nevinovat.

"Deocamdată nu s-a considerat de cuvinţă audierea procurorului. Îl vom cita atunci când va fi cazul", a mai spus Tena Tulitu.

Audierile în dosarul în care comisarul Gheorghe Barbu este acuzat de viol şi şantaj au început luni, acestea continuând şi marţi, când a fost audiat şeful Poliţiei Olt, Ion Voicu.

Luni, la Parchetul Curţii de Apel Craiova au fost audiaţi în acest caz comisarul-şef Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş, şi alţi patru poliţişti din Balş.

Mariana Ştefan, avocata lui Ion Voicu, a anunţat, luni, că acesta a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Slatina pentru denunţ calomnios împotriva poliţistei Melania Renghea, dar şi a soţului acesteia.

Poliţista Melania Renghea, de la Poliţia Balş, a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu diagnosticul iminenţă de avort, aceasta fiind însărcinată în luna a şasea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, soţul acesteia, Relu Renghea.

În 26 decembrie, poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secţiei de Poliţie Balş a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen şi la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici