Poliţişti ai IGPR, trimişi în Franţa şi Belgia pentru a sprijini anchetele care implică români

Două echipe de câte doi poliţişti vor pleca, duminică, în Franţa şi Belgia, pentru a sprijini poliţiştii din cele două state în anchetele în care sunt implicaţi cetăţeni români, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

117 afișări
Imaginea articolului Poliţişti ai IGPR, trimişi în Franţa şi Belgia pentru a sprijini anchetele care implică români

Poliţişti ai IGPR, trimişi în Franţa şi Belgia pentru a sprijini anchetele care implică români (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei care vor pleca în Franţa vor reveni în ţară pe 12 septembrie, în timp ce misiunea de pe teritoriul Belgiei se va încheia pe 28 august.

Potrivit sursei citate, poliţiştii delegaţi în Franţa vor oferi sprijin în dosarele de infracţionalitate de drept comun şi criminalitate organizată, în timp ce poliţiştii belgieni vor primi ajutor de la agenţii români, în special, pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din locuinţe.

"Pentru a participa la aceaste misiuni, poliţiştii au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii străine, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici